ПАЛЕ: Нема нових случајева вируса корона; укупно 21 особа заражена

Извор: Паљанске новости

У претходних 24 часа није евидентиран ниједан нови случај вируса корона, док је контролним тестовима утврђено да се седам особа опоравило, тако да сада у Палама имамо укупно 21 лице обољело од вируса корона, рекао је за „Паљанске новости“ координатор квалитета ЈЗУ Дом здравља „Пале“ др Небојша Тановић.

Према његовим ријечима, у ЈЗУ Болници „Србија“ тренутно се налази троје лица са Пала, а у питању су два мушкарца и једна жена.

„Један од пацијента хоспитализован је због респираторних тегоба и тестиран брзим тестом на вирус корона, који је био негативан, те се очекују његови резултати PCR теста. Пацијенткиња која се већ дуже вријеме налази на болничком лијечењу у Болници`Србија` имала је погоршање здравственог стања, које је стабилизовано и она се осјећа боље, док трећи пацијент има средње тешку клиничку слику“, истакао је др Тановић.

Он је додао да ће Дом здравља „Пале“ и вечерас вршити тестирање уколико буде пријављених лица са симптомима вируса корона, те да се очекују резултати 24 теста који су извршени претходних дана.

Filter 2019