Tue. Sep 29, 2020
ћирилица /латиница

“Термаг челенџ рејс” окупио 221 такмичара

Извор: СРНА

Трејл-трка “Термаг челенџ рејс” на Јахорини окупила је данас 221 такмичара из осам земаља, а побједници на најдужој стази од 47 километара били су Невен Цицовић и Наида Авдић.

На 23 километра најбржи је био Снежан Обрадовић, а у женској категорији Јасмина Хавазовић. На 13 километара побједници су Милош Чолић и Емина Бегић.

За прва три мјеста у свим дужинама у мушкој и женској конкуренцији обезбијеђене су вриједне награде.

Директор маркетинга хотела “Термаг” на Јахорини Немања Вучетић рекао је да Јахорина као љетна дестинација има много тога да понуди, а “Термаг челенџ трка” је само једна од тих садржаја.

Он је истакао да је трка одржана уз придржавање препоручених мјера о окупљању више од 50 људи.

– Такмичари су били подијељени у пет стартних група како би се испоштовале мјере и очувала заштита здравља. Иако је било лоше вријеме, захваљујући доброј маркацији сви такмичари су стигли на циљ – навео је Вучетић.

Вучетић је навео да је највише учесника било на стази од 13 километара, али да су такмичари ипак најзадовољни са стазом од 23 километра, која се протеже преко Равне планине и Јахорине.

Према његовим ријечима, за 10 дана долази и “Јахорина ултра трејл” у организацији Олимпијског центра с циљем промовисања планине и привлачења што више туриста.

– Хотел “Термаг” има у плану да у августу припреми нови садржај – бајк маратон – рекао је Вучетић.

Одржавање трке подржали су Туристичка организација “Јахорина” града Источно Сарајево, “Проинтер”, “Дрина осигурање”, “Петрол”, “Тесла”, “Спорт вижн”, “Сарајевски кисељак”.

Filter 2019