Fri. Sep 25, 2020
ћирилица /латиница

Почела изградња моста Пале – Обилићево у вриједности од 200.000 КМ

Извор: Паљанске новости

На саставу центра Пала и насеља Обилићево, данас је почело постављање првих носача моста који ће спајати Обилићево са урбаним дијелом Пала, чиме ће у великој мјери становницима овога насеља бити олакшана комуникација према Палама.

Радове су данас обишли представници општинског руководства, истичући да је из општинског буџета издвојено 200.000 КМ само за конструкцију моста, те да ће бити издвојена додатна средства за улицу Десанке Максимовић, која ће бити изграђена преко моста.

„Овај мост је круна свих наших инвестиција у насељу Обилићево. Његовом изградњом отворићемо ово насеље према центру Пала, али и смањити саобраћајну гужву преко улице Српских Ратника. Такође, олакшаћемо комуникацију становницима насеља Обилићево према Палама и користим прилику да им пожелим да овај мост дуго користе, у здрављу и срећи. Ово је један од наших највећих подухвата ове године, који ће бити спона грађанима Пала и порука да се Пале морају ширити у свим својим дијеловима. Данас могу да изразим понос и задовољство због тога, у име општинске управе и свих грађана Пала“, истакао јe начелник Југовић за „Паљанске новости“.

Предсједник Скупштине општине Пале Синиша Ласица изразио је задовољство изградњом овога моста, наводећи да је његова изградња била неопходна, те изразио задовољство што извршна власт испуњава оно што је предвиђено буџетом.

Надам се да ће и у новој и у свим сљедећим годинама, када буду усвајани буџети, извршна власт наставити тај тренд. Ми на терену можемо примијетити да се Пале претходних неколико година непрестано граде и шире, што је мени велики понос, као предсједнику Скупштине, одборнику и грађанину Пала, тако да могу само да кажем да су ово велике инвестиције које ћемо изводити и убудуће, како бисмо постигли да Пале буду што љепше и боље за живот“, рекао је Ласица.

Поред тога што ће овим великим инвестиционим пројектом бити смањена саобраћајна гужва преко улице Српских ратника, те повезан центар Пала са улицама Јована Дучића, Михајла Пупина, Београдске, биће и олакшан прилаз за родитеље и ученике у Основну школу „Србија“, који су до сада користили обилазне путеве до ове школске установе.

Filter 2019