Fri. Sep 18, 2020
ћирилица /latinica

Istočno Sarajevo: Preminuo muškarac zaražen virusom korona

Autor: FILTER/ M.K.

Muškarac (41) iz Istočnog Sarajeva koji je bio pozitivan na prisustvo virusa korona preminuo je u toku noći u Bolnici “Srbija”.

On je 28. juna primljen na bolničko liječenje sa srednje teškom kliničkom slikom. Uprkos svim preduzetim naporima ljekara i višednevnom liječenju, preminuo je tokom noći.

“Od prijema je pružena terapija i primijenjen utvrđeni protokol u liječenju koji se primjenjuje kod pacijenata oboljelih od korona virusa. Došlo je do pogoršanja i juče je priključen na respirator. Nažalost, nije reagovao i uprkos svim naporima ljekara, preminuo je”, rekao je Nebojša Šešlija, direktor Bolnice “Srbija”.

Šešlija je u svoje i ime svih zdravstvenih radnika bolnice uputio saučešće porodici preminulog.

“Iskreno tugujemo jer svi stručni i ljudski napori koji su uloženi, nisu spasili našeg sugrađanina”, naveo je Šešlija.

Na bolničkom liječenju na kovid odjeljenju Bolnice “Srbija” nalazi se osam oboljelih sa srednje teškom i teškom kliničkom slikom. Jedan pacijent je priključen na aparat za disanje.

“Povećan je broj oboljelih sa izraženim simptomima i upalom pluća. Iz domova zdravlja sve je više zahtjeva za hospitalizaciju oboljelih” navodi Šešlija u izjavi za “Filter”.

Na kovid odjeljenju ima 30 kreveta i 12 mjesta za pacijente na respiratoru.

Po podacima Instituta za zaštitu javnog zdravlja Republike Srpske, u Istočnom Sarajevu trenutno je 55 oboljelih, dok je oporavljeno 14 osoba.

Filter 2019