Sun. Sep 27, 2020
ћирилица /латиница

Источно Сарајево: Преминуо мушкарац заражен вирусом корона

Аутор: ФИЛТЕР/ М.К.

Мушкарац (41) из Источног Сарајева који је био позитиван на присуство вируса корона преминуо је у току ноћи у Болници “Србија”.

Он је 28. јуна примљен на болничко лијечење са средње тешком клиничком сликом. Упркос свим предузетим напорима љекара и вишедневном лијечењу, преминуо је током ноћи.

“Од пријема је пружена терапија и примијењен утврђени протокол у лијечењу који се примјењује код пацијената обољелих од корона вируса. Дошло је до погоршања и јуче је прикључен на респиратор. Нажалост, није реаговао и упркос свим напорима љекара, преминуо је”, рекао је Небојша Шешлија, директор Болнице “Србија”.

Шешлија је у своје и име свих здравствених радника болнице упутио саучешће породици преминулог.

“Искрено тугујемо јер сви стручни и људски напори који су уложени, нису спасили нашег суграђанина”, навео је Шешлија.

На болничком лијечењу на ковид одјељењу Болнице “Србија” налази се осам обољелих са средње тешком и тешком клиничком сликом. Један пацијент је прикључен на апарат за дисање.

“Повећан је број обољелих са израженим симптомима и упалом плућа. Из домова здравља све је више захтјева за хоспитализацију обољелих” наводи Шешлија у изјави за “Филтер”.

На ковид одјељењу има 30 кревета и 12 мјеста за пацијенте на респиратору.

По подацима Института за заштиту јавног здравља Републике Српске, у Источном Сарајеву тренутно је 55 обољелих, док је опорављено 14 особа.

Filter 2019