Tue. Sep 29, 2020
ћирилица /latinica

ČUBRILOVIĆ: Stradanje Srba u Podrinju neće i ne smije biti zaboravljeno

Izvor: SRNA

Predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Nedeljko Čubrilović izjavio je Srni da obilježavanjem stradanja Srba u Podrinju, koje će biti održano danas u Bratuncu, Srpska pokazuje da nikada neće zaboraviti veliku žrtvu koju je srpski narod dao u Podrinju, posebno u Bratuncu i susjednim opštinama u proteklom Odbrambeno-otadžbinskom ratu.


Čubrilović je istakao da je Republika Srpska vječno zahvalna palim borcima Vojske Republike Srpske koji su dali živote za odbranu naših vjekovnih ognjišta i prava na slobodu vjeroispovijesti, jezika i pisma, a to su osnovna prava koja imaju i drugi narodi.

– Osim vojnika, u Podrinju su stradali i brojni Srbi koji su bili civili, u čija sela su upadali vojnici pod komandom Nasera Orića i zvjerski ubijali sve one koji su se zatekli u svojim kućama, pa čak i djecu, kao što je to bilo u naseljima Sase, Zalazje i Kravice – podsjetio je Čubrilović.

Prema njegovim riječima, bez obzira na ponašanje tužilaštva i suda za ratne zočine, nikada se ne smije odustati od zahtjeva da budu kažnjeni svi oni koji su počinili ratne zločine nad nedužnim srpskim civilima.

– Obilježavanjem stradanja Srba u Podrinju i služenjem pomena, mi odajemo poštu i sa pijetetom se sjećamo svih nevino stradalih u Odbrameno-otadžbinskom ratu koji su dali nemjerljiv doprinos stvaranju i očuvanju Republike Srpske – naglasio je predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Nedeljko Čubrilović.

Filter 2019