Sun. Sep 27, 2020
ћирилица /latinica

Jahorina ljeti (FOTO/VIDEO)

Autor: FILTER/ M.K.

Na olimpijskoj planini Jahorini počela je ljetna sezona. U funkciji su novi adrenalinski sadržaji koji upotpunjuju ponudu.

Na samom ulazu na planinu na platou Poljice postavljeni su “lupster” i “tauer”.

“Fenomenalne adrenalinske atrakcija za djecu i odrasle, po prvi put u ovom dijelu Evrope. Ovo su ozbiljne investicije koje puno znače razvoju ljetne sezone na Jahorini”, kaže Dejan Ljevnaić, direktor OC “Jahorina”.

Panoramska vožnja žičarom jedan je od najzimljivijih načina da razgledate Jahorinu i za svega nekoliko minuta dođete na nadmorsku visinu od 1916 metara.

Na vrhu planine, osim olimpijskog bara, čeka vas i veliko jezero. Jezero je ambijentalno uređeno sa novim stazama za šetnju, klupama i molom. Novu atrakciju “skaj dajv” možete isprobati od ovog ljeta.

“Nešto slično “zip lajnu” ali mnogo bolje. Simulira letenje i isto je za mališane. Sa te tri nove atrakcije ali i onima koje već imamo, mislim da Jahorina ima zaista bogatu ponudu ovoga ljeta. Imamo i terene za fudbal i košarku. Interesovanje vikendima je ogromno”, kaže Ljevanić.

Jahorina je već postala prepoznatljiva po planinskom bobu na šinama dužine 2,5 km. Bob koji je najduži u regionu dostiže brzinu od 40 km/h i jedan je od 10 najvećih u cijeloj Evropi.

Radno vrijeme ljetnih sadržaja na Jahorini je od 10 do 17 časova radnim danima, subotom od 8 do 22.

Noćno spuštanje bobom i noćna vožnja žičarom takođe su dodatni sadržaji koji će biti u funkciji subotom od 20 do 22.

Filter 2019