Tue. Sep 29, 2020
ћирилица /latinica

Kod 58 osoba potvrđeno prisustvo virusa korona

Izvor: Institut za javno zdravstvo

Od posljednjeg izvještaja o epidemiološkoj situaciji u Republici Srpskoj, u posljednja 24 časa, u Institutu za javno zdravstvo Republike Srpske, Bolnici Sv. Vračevi u Bijeljini i Univerzitetskoj bolnici u Foči izvršeno je testiranje 311 laboratorijskih uzoraka, a novi virus korona (SARS-CoV-2) potvrđen je kod 58 osoba u Republici Srpskoj.

Radi se o 32 muških i 26 ženske osobe, od kojih je 14 mlađe, 38 srednje i šest osoba starije životne dobi.

Prema mjestu prebivališta, devet osoba je iz Banjaluke, sedam iz Pala, šest iz Bijeljine, po četiri iz Kostajnice i Zvornika, tri iz Lopara, po dvije iz Ljubinja, Istočnog Sarajeva, Sokoca i Šamca i po jedna osoba iz Prijedora, Istočne Ilidže, Trebinja, Mrkonjić Grada, Modriče, Doboja, Šekovića, Srebrenice, Ugljevika, Milića, Berkovića, Višegrada, Nevesinja, Teslića, Novog Goražda, Kozarske Dubice i Rogatice.

Do sada je u Republici Srpskoj potvrđeno 2.372 slučajeva virusa korona, a preminulo je ukupno 125 osoba kod kojih je potvrđen test na novi virus korona.

U Republici Srpskoj, od novog virusa korona, do sada se oporavilo ukupno 1.343 osoba. Na SARS-CoV-2 testirano je ukupno 37.575 osoba.

Ukupan broj hospitalizovanih u Republici Srpskoj je 129, u Univerzitetsko kliničkom centru Republike Srpske 42, a u opštim bolnicama 87.

U Republici Srpskoj pod zdravstvenim nadzorom trenutno je 1.943 osoba, a nadzor je završen kod 37.729 osoba.

Filter 2019