Thu. Oct 1, 2020
ћирилица /latinica

Razmjena iskustava o temi “Upravljanje neprihodovanom vodom”

Juče je održana radionica u organizaciji KP „Vodovod i kanalizacija“ a.d. Istočno Sarajevo na kojoj su razmjenjena iskustava o temi „Upravljanje neprihodovanom vodom“.

U okviru projekta „Regionalna mreža za razvoj kapaciteta (RCDN) za usluge vodosnabdijevanja i odvodnje i prečišćavanja otpadnih voda u oblasti vodosnabdijevanja i odvodnji“ održan je sastanak vodovodnih preduzeća iz Republike Srpske s ciljem razmjene iskustava vezano za gubitke na vodovodnoj mreži. 

KP „Vodovod i kanalizacija“ a.d. Istočno Sarajevo, kao domaćin i kao vodovodno preduzeće koje je u proteklom periodu nabavilo i postavilo opremu za kontrolu gubitaka, prezentovalo je svoja iskustva i podijelilo korisne informacije ostalim preduzećima koja su tek nabavila ili planiraju nabavku iste ili slične opreme.

Svi prisutni predstavnici vodovodnih preduzeća su stavili na raspolaganje ljudstvo i znanje kako bi kroz obuke i razmjenu mišljenja pronašli najlakši i najbrži način za kontrolu i smanjenje gubitaka na mreži. 

Takođe, na sastanku je istaknuta i važnost podrške na nivou opštine i grada te podizanja svijesti o  važnosti vodnih usluga i funkcije koju obavlja vodovodno preduzeće. Nakon toga, upriličen je obilazak filterskog postrojenja „Tilava“.

Filter 2019