Thu. Jan 21, 2021
ћирилица /латиница

У Источном Сарајеву шест новообољелих; пријављена два смртна случаја

Извор: Институт за јавно здравство РС

Код 123 особе у Републици Српској потврђено је присуство вируса корона, 31.7.2020. у 9 часова.

Од посљедњег извјештаја о епидемиолошкој ситуацији у Републици Српској, у посљедња 24 часа, у Институту за јавно здравство Републике Српске, Универзитетском клиничком центру Републике Српске, Општој болници Бијељина и Универзитетској болници Фоча , извршено је тестирање 549 лабораторијских узорака, а нови вирус корона (SARS-CoV-2) потврђен је код 123 особе у Републици Српској.

Ради се о 68 мушких и 55 женских особа, од којих је 24 млађе, 84 средње и 15 особа старије животне доби.

Према мјесту пребивалишта 22 особе су из Бањалуке, 13 особа је из Прњавора, девет из Бијељине, осам особа је из Требиња, седам из Вишеграда, шест из Добоја, пет је из Источног Новог Сарајева, по четири особе су из Кнежева, Лакташа, Модриче, Мркоњић Града и Билеће, по три особе су из Зворника, Лопара, Љубиња, Приједора, Рибника и Рогатице, по двије из Братунца, Котор Вароша, Фоче и Шамца и по једна особа је из Градишке, Источне Илиџе, Козарске Дубице, Костајнице, Сребренице, Угљевика и Шековића.

У посљедња 24 часа, Институту за јавно здравство Републике Српске пријављено је пет смртних случајева код којих је потврђено присуство новог вируса корона. Ради се о мушкарцу старије животне доби из Пала, мушкарцу старије животне доби из Требиња, мушкарцу старије животне доби из Бањалуке, жени старије животне доби из Бањалуке и мушкарцу старије животне доби из Пала.

До сада је у Републици Српској потврђено 4.842 случаја вируса корона, а преминуло је укупно 169 особа код којих је потврђен тест на нови вирус корона.

У Републици Српској, од новог вируса корона, до сада се опоравило укупно 2.411 особа. На SARS-CoV-2 тестирано је укупно 50.361 особа.

Укупан број хоспитализованих у Републици Српској је 266, у Универзитетском клиничком центру Републике Српске 70, а у oпштим болницама 196.

У Републици Српској под здравственим надзором тренутно је 4.421 особа, а надзор је завршен код 43.471 особе.

Filter 2019