Wed. Jan 20, 2021
ћирилица /латиница

Томислав Ковач: Подјеле за шаку долара

На адресу ОБО „Илиџански борац“ стигло је писмо Томислава Ковача, ратног команданта полиције РС, достављено медијима, а које преносимо у цијелости:

ПОДЈЕЛЕ ЗА ШАKУ ДОЛАРА

Ствараоци Републике Српске, чувари, бранитељи,демократе, ратни злочинци, жртве рата, бивши, изворни….. Све је на продају као и ордени на београдском „бувљаку“…. Све за шаку долара! Једни се продају црвеним „вождовима“ на власти, други Бакир-бегу и разним бјелосвјетским хоштаплерима.
Шта нуде?
Нуде све што вриједи ,од крвљу створене, Републике Српске.
Панично бјежећи од судбине биједног просјака и заједно носећи орден, одричу се свега за шта су се борили, осим оног што им „вождови“, бегови и аусртоугарски намјесници не дозволе…

Гдје сте ви из Борачке организације?
Још увијек сте хетерогени, много вас је и још вам нису доскочили јер не могу вас све купити, нити заплашити, мада ми у задње вријеме, повремено неки ваши, моји ,личе на чланове пјевачког друштва..
Али Илиџанци су нешто друго и нико нам није раван ..
Сви смо дошли у Ниш, одати посљедњу почаст, великом српском сину, доктору Лазићу. Нигдје се на једном мјесту, као на гробу доктора Лазића, није окупио толики број јунака, којима ђаво није украо душу и породица њихових часно погинулих сабораца.

Данас кад вам суд треба рјешавати ове срамне приче о ствараоцима, као актер тих историјских догађаја вас молим..

Наши посланици из првог састава Народне скупштине РС, политички су хероји, који су доприњели политичком јединству и позиционирању Српске за преговоре у Дејтону. Међутим, након рата, они најбољи, најпоштенији од њих, доведени су у биједу, да би се они најгори међу њима, уз спрегу власти, прекрстили у ствараоце, што само Богу припада и тако нас све, само додатно подијелили.
Тиме су, којекавим политичким керовима, само дали додатну прилику да се око њих туку, све док их не растргну а онда ударе и на вас борце.
Због тога вас молим, да се присјетимо нашег чика Љубе Босиљчића, посланика, скромног човјека и свакако нашег великог Цеце Станојевића.
Нису они Момини ствараоци,већ наши Илиџанци, који су заједно са нашим кризним штабом, полицијом, створили српску општину Илиџа.
Три бригаде Војске РС, пет министара у Влади РС…..
Све то припада вама,бившим борцима Илиџе, јер ви сте једини истински чувари тих вриједности и неко ко цијени те људе.

Покрените Борацку организацију на нивоу РС , под слоганом -„ДОСТА ВИШЕ ПОЛИТИЧKЕ ПРОДАЈЕ., ПРОДАЈЕ KРВЉУ НАТОПЉЕНИХ ВРИЈЕДНОСТИ РЕПУБЛИKЕ СРПСKЕ!“
Ту је главни проблем у РС…..

Kао што то нисте чинили ни 92. године, ни сада немојте стајати погнуте главе.
Главу горе, моји саборци, нека ваша одлучност обасја и растјера све тамне облаке који су се надвили над Републиком Српском!

генерал Томислав Kовач
ратни командант полиције РС

Filter 2019