Fri. Aug 6, 2021
ћирилица /latinica

Pomen poginulim borcima Kasindola

U prisustvu porodica poginulih boraca, predstavnika Boračke organizacije ”Ilidžanski borac”, opštine Istočna Ilidža i grada Istočno Sarajevo danas je na spomen-obilježju u Kasindolu služen parastos poginulim borcima minulog otadžbinskog rata.


U okviru manifestacije ”Dani Kasindolskog bataljona” vijence i cvijeće položili su predstavnici Boračke organizacije ”Ilidžanski borac”, Miroslav Lučić, predsjednik Skupštine grada Istočno Sarajevo, Marinko Božović, načelnik opštine Istočna Ilidža, predstavnici Udruženja veterana Vojne policije, predstavnici MUP-a Republike Srpske i porodice poginulih boraca.


Prisutnim se obratio Slobodan Maunaga, predsjednik ”Ilidžanskog borca”.


Na spomen-obilježju u Kasindolu upisana su imena 99 boraca. Ove godine zbog epidemije virusa korona nismo bili u prilici da organizujemo kulturne i sportske manifestacije, kao tradicionalni pješački pohod na Klanac, gdje su na jučerašnji dan (10. juli) pale prve žrtve u Kasindolu. Ali, danas smo evocirali uspomene na našu braću, koji su položili živote za odbranu ovih prostora i Republike Srpske – rekao je Maunaga.

Filter 2019