Помен погинулим борцима Касиндола

У присуству породица погинулих бораца, представника Борачке организације ”Илиџански борац”, општине Источна Илиџа и града Источно Сарајево данас је на спомен-обиљежју у Касиндолу служен парастос погинулим борцима минулог отаџбинског рата.


У оквиру манифестације ”Дани Касиндолског батаљона” вијенце и цвијеће положили су представници Борачке организације ”Илиџански борац”, Мирослав Лучић, предсједник Скупштине града Источно Сарајево, Маринко Божовић, начелник општине Источна Илиџа, представници Удружења ветерана Војне полиције, представници МУП-а Републике Српске и породице погинулих бораца.


Присутним се обратио Слободан Маунага, предсједник ”Илиџанског борца”.


На спомен-обиљежју у Касиндолу уписана су имена 99 бораца. Ове године због епидемије вируса корона нисмо били у прилици да организујемо културне и спортске манифестације, као традиционални пјешачки поход на Кланац, гдје су на јучерашњи дан (10. јули) пале прве жртве у Касиндолу. Али, данас смо евоцирали успомене на нашу браћу, који су положили животе за одбрану ових простора и Републике Српске – рекао је Маунага.

Filter 2019