Wed. Jan 20, 2021
ћирилица /латиница

Паљански стадион ускоро добија атлетску стазу

Аутор: ФИЛТЕР

На стадиону „Влајко Петровић“ у Палама почиње изградња атлетске стазе.

Градоначелник Источног Сарајева потписао је данас уговор са извођачима радова, а рок за завршетак стазе је 90 дана.

Стазу ће радити фирме „Мибрал“ из Сарајева и „Топ-спорт“ из Бијељине. Вриједност пројекта је 391 000 KМ, а уговором је предвиђено да радови буду окончани за 90 дана.

„Покушаћемо то урадити у краћем року ако временски услови и остале околности то дозволе, можда чак и у року од 60 дана. Урадиће се професионално, у складу са стандардима, моћи ће се користити и за
рекреацију и за професионалне спортске активности“, рекла је Маја
Браловић-Смит, директор фирме „Мибрал“

Изградња стазе много ће значити студентима Факултета физичког
васпитања и спорта Универзитета у Источном Сарајеву. Факултет је управо у дворани „Пеки“ која се налази поред стадиона добио простор за учионице и практичну наставу. Стази се радују рекреативци, атлетичари те фудбалери „Романије“.

„Већ имамо понуде одређених иностраних репрезентација да дођу на
припреме и сигурно ће стаза ,уз дворану „Пеки“ и стадион, добро доћи. Биће то добра промоција Пала и Источног Сарајева“, рекао је Саша Ласица предсједник ФK „Романија“.

Средства за атлетску стазу обезбијеђена су из буџета Града Источно Сарајево.

„Сматрам да је ово велики дан за спортску инфраструктуру општине Пале. Лично сам задовољан што сам у прилици да сам на челу институције која финансира овако важан пројекат у једној од градских општина“, изјавио је Ненад Вуковић, градоначелник Источног Сарајева.

Filter 2019