ПАЛЕ: Четири нова случаја, укупно 26 заражених вирусом корона

Извор: Срна

У протекла 24 часа је у Институту за јавно здравство Републике Српске лабораторијским тестирањем 11 узорака са подручја Пала вирус корона потврђен код четири лица, речено је Срни у Дому здравља Пале.

Ријеч је о једној жени и три мушкарца – три особе су млађе и једна средње животне доби, тако да до сада на подручју Пала укупно има 26 особа позитивних на овај вирус.

Из паљанског Дома здравље наводе да се новообољели налазе у кућној изолацији са благим или средње тешким симптомима, те да њихово стање не захтијева хоспитализацију.

Из ове здравствене установе су рекли да ће вечерас бити тестирано десет особа.

“Сутра очекујемо резултате за још 14 узорака, а у петак, 10. јула, још 15. За три лица очекујемо први негативни налаз, потом ће бити тестирана након седам дана и уколико оба налаза покажу да су лица негативна на вирус корона, сматраће се опорављеним”, навели су у Дому здравља Пале.

На болничком лијечењу у Болница “Србија” у Источном Сарајеву још се налази жена са Пала позитивна на вирус корона, али се њено здравствено стање константно побољшава, те се очекује да ће и она ускоро бити отпуштена на кућно лијечење.

Filter 2019