ПАЛЕ: Протести против прилога ОСМ телевизије

Аутор: ФИЛТЕР/В.Ч.

Општински одбор СНСД-а Пале организовао је данас протестну шетњу поводом, како су навели, скандалозног прилога ОСМ телевизије.


Начелник општине и први човјек паљанског СНСД-а, Бошко Југовић, огорчен је прилогом, али и уређивачком политиком ове ТВ куће.


-Ова протестна шетња усмјерена је против уређивачке политике ОСМ телевизије која већ одавно пљује народ општине Пале и града Источно Сарајево, али кап која је прелила чашу је прилог који је емитован 9. јула који окривљује Србију и прави ружну слику о њој. Народ Пала не стоји иза тога и то не подржава и желимо такву поруку данас да пошаљемо. Србија је помогла нашој општини и нашем граду и ми то не смијемо заборавити. Тражимо одговорност уређивачке политике и свих оних који су осговорни за такву уређивачку политику. Желимо да укажемо на то какав је однос Републике Српске и Србије, јер јака Србија значи јака и Република Српска. Не можемо говорити о одговорности појединца када знамо да је некада ријеч јача од мача, постоји уређивачки колегиј и зна се ко је главни и одговорни уредник и на који начин се информативне емисије раде. Не можемо говорити о појединцу који може пустити такве информације а да иза тога нико не сноси одговорност, ја мислим да то није тако-изјавио је Југовић.

Југовић тврди да највише боли то што један локални, градски медиј са ових простора, легално изабрану власт у Србији проглашава фашистичким режимом.

Шеф клуба одборника СНСД-а у СО Пале, Дамјан Шкипина, сматра да рјешење треба да се тражи у Скупштини града Источно Сарајево.

-Од ове медијске куће захтјевамо и очекујемо објективно и професионално информисање. Клуб одборника СНСД-а у Скупштини града тражиће да се оваква ситуација размотри и да општине које су у саставу града дају по једног члана у уређивачки колегијум како се овакве ствари не би понављале-нагласио је Шкипина.


Изасланик српског члана Предсједништва БиХ Бошко Томић тврди да добри односи између Србије и Републике Српске многима сметају.

-Поготово то смета појединцима који покушавају да изборима добију већину, а то не могу и онда покушавају на разне начине. Највише им смета однос господина Вучића и господина Додика, то смета онима који нису у стању да побиједе на изборима. Ову телевизију ми финансирамо и она је на нивоу града. Облатили су Србију која је само на Палама дала преко 4 милиона за школе и путеве. Покушавају на сваки могући начин да умање односе које постижу Република Српска и Србија. Желимо да поручимо да тако народ Пала и Романије не мисли-категоричан је Томић.

Filter 2019