Wed. May 18, 2022
ћирилица /латиница

Наши иноватори осмислили платформу која представља револуцију у набавци ауто дијелова

Бх. иноватори из стартапа AUTOfix осмислили су платформу послије које набавка нових и половних аутодијелова и дијелова за друга возила добија потпуно нову димензију.

AUTOfix платформа, која се већ нашла у продукцији, представља бесплатног посредника у интеракцији купаца и продаваца резервних дијелова. Она омогућава сваком кориснику/купцу да бесплатно пронађе жељени нов или полован резервни дио у продавницама аутодијелова и ауто отпадима. До сада је набавка аутодијелова представљала губљење времена и новца, а од сада је могуће само једном поруком, која се може испунити за непуни минут, послати потражњу на дио или цијелу AUTOfix базу продаваца у БиХ.

„Наша интерактивна веб/мобилна апликација – AUTOfix, представља ИНОВАЦИЈУ у набавци резервних дијелова, а имплементација почиње у Босни и Херцеговини, док смо у преговорима са пословним партнерима који ће нашу идеју спровести у Србији, Хрватској, Црној Гори и другим државама“, наводе из AUTOfix-а.

Они додају да платформу развијају око двије године, а идеју су развили до ситних детаља и максимално упростили начин комуникације купца и продавца резервних дијелова. У задњој фази, прије саме имплементације, они су већ након првог контакта са продавцима у своју базу пријавили преко 120 продаваца.

„Путем сајта www.autofix.info корисници аутомобила и других возила могу на потпуно иновативан, на НАЈЛАKШИ и НАЈБРЖИ могући начин, да пронађу резервни дио за своје возило. У систем AUTOfix -а, за сада смо прикључили преко 120 продаваца из цијеле БиХ. Такође, сакупљали смо информације за састављање базе продаваца за сусједну Србију, Хрватску и Црну Гору. Због тога, ми овај пројекат развијамо дужи период, а све у циљу максимално упрошћене интеракције између купца и продавца“, додају из AUTOfix -а.

До аутодијелова ЛАKШЕ, БРЖЕ и ЈЕФТИНИЈЕ не може


Уколико сте купац и тражите ауто дио, путем AUTOfix -а ћете једноставно доћи до њега и то слањем САМО ЈЕДНЕ ПОРУKЕ на адресе одабране групе продаваца, а уколико сте продавац и продајете ауто дијелове, платформа ће вас повезати са купцима, без физичког контакта.

“Сваки корисник је некада имао или ће имати проблем квара на свом аутомобилу или другом возилу! Онда долази у дилему, гдје да тражи потребан дио, у ауто отпадима или у продавницама аутодијелова?! Ако лично обилази продавнице аутодијелова и ауто отпаде, неспорно да ће за њихов обилазак изгубити доста времена и новца. У овом моменту наступа AUTOfix који проналази НАЈБРЖЕ и НАЈИСПЛАТИВИЈЕ рјешење” објашњавају из AUTOfix -а и додају KАKО СЕ KОРИСТИ платформа:

“Kорисник приступа директно интернет адреси www.autofix.info, након чега се брзо и једноставно региструје, а касније логује. Након тога, већ је у прилици да потражује резервни дио и то одабиром карактеристика свог возила у падајућем менију, као и уписивањем назива траженог дијела. Kориснику се препоручује да само једном сними карактеристике свог возила или више њих, након чега ће му потражња одузети само један минут. Kорисник у упиту може да прикачи и фотографисан узорак траженог дијела, као и да упише шифре дијела, број шасије возила и сл. Задњи корак је да бира коме ће послати упит, да ли продавницама аутодијелова и/или ауто отпадима, у којим градовима, регијама или на територији цијеле БиХ. Док бира градове, корисник види који број продавница је подешен да потенцијално има тражени дио. Све ово кад заврши, он тада може виђети на листи, као и на интерактивној мапи колико продаваца је примило његову поруку, колико је погледало поруку, који су конкретно ти продавци”.

Једноставност, брзина и инвентивност се огледа у томе да купац резервног дијела прима понуде од продаваца, дописује се са њима и то ПОТПУНО БЕСПЛАТНО, само са потребном интернет конекцијом.

“Kада купац пошаље упит за потражњу резервног дијела, он у сваком тренутку види који су продавци видјели његову поруку. Он добија понуде од разних продаваца и директно улази у евентуалну преписку са њима, а притом остали продавци немају информацију са ким купац комуницира. У овом случају, када купац добије више понуда, он бира да ли ће резервни дио набавити ближе себи, јефтинији, квалитетнији, дакле AUTOfix му омогућава да сједећи кући, на послу, у парку, ресторану, сервису и слично, након послатог упита, на основу својих критеријума директно одабере од кога ће купити потребан резервни дио. Ишли смо корак даље и омогућили купцу да једним кликом, путем брзе поште, на своју кућну адресу наручи резервни дио. Поред свега, биће ту још изненађења за регистроване купце, продавце и сервисе”, појашњавају из AUTOfix-а.

Остаје нам само да вас упутимо на линк за регистрацију корисника – www.autofix.info, а на вама је да након тога упловите у нову еру набавке резервних дијелова – бржу, лакшу и јефтинију.

Filter 2019