Wed. May 18, 2022
ћирилица /латиница

Ко је Синиша Кострешевић? Биографија новог директора Полиције Републике Српске

Извор: АТВ

Синиша Kострешевић, којег је Влада Републике Српске данас именовала на позицију директора Полиције Српске, ову функцију званично ће преузети 1. августа.

Синиша Kострешевић је искусан, стручан и школован кадар који је током своје богате полицијске каријере обављао низ значајних функција у Министарству унутрашњих послова /МУП/ Републике Српске, те учествовао у бројним пројектима и операцијама у Републици Српској и БиХ, као и на међународном нивоу.

Kострешевић је рођен 1980. у Бањалуци. Завршио је Високу школу унутрашњих послова. Прошао је пут од приправника у Центру јавне безбједности Бањалука, помоћника у Полицијској станици Лазарево, командира Полицијске станице у Лакташима, а потом је распоређен у Управу криминалистичке полиције, гдје је убрзо унапријеђен на мјесто начелника Јединице за борбу против организованог криминалитета и корпуције.

Након што је МУП Српске 2013. формирао Службу за борбу против организованог криминалитета и корупције, Kострешевић је распоређен на мјесто начелника Службе Управе крим полиције.

Kао замјеник начелника Управе за борбу против тероризма и екстремизма 2015. и 2016. учествовао је у њеном формирању као посебне организационе јединице МУП-а, као и свим даљим активностима ове управе.

Од децембра 2016. до јануара 2019. био је начелник Управе криминалистичке полиције, након чега је распоређен на мјесто стручног савјетника министра унутрашњих послова Републике Српске Драгана Лукача.

Више пута је награђиван за изузетно остварене резултате. Између осталог, добитник је Златне значке МУП-а за резултате у борби против корупције и међународног организованог криминала, више плакета од СЕЛЕK/СЕЦИ, Центра из Букурешта, за учешће у међународним операцијама у борби против организованог криминалитета, спречавању трговине наркотика, оружја, трговине људима, три прве награде за најбоље операције у борби против организованог криминалитета у Југоисточној Европи.

Синиша Kострешевић је ожењен и отац двоје дјеце.

Filter 2019