Wed. Jan 20, 2021
ћирилица /латиница

Захвалнице за помоћ суграђанима за вријеме ванредног стања

Аутор: ФИЛТЕР/ М.К.

Начелник општине Источна Илиџа Маринко Божовић уручио је захвалнице институцијама, привредним друштвима и појединцима који су својим дјеловањем у току ванредне ситуације изазване вирусом корона помагали становницима Источне Илиџе.

„То су људи који су волонтирали са представницима Центра за социјални рад и Црвеног крста. Обилазили су старије којима је била потребна помоћ. Ту су и они који су помогли материјално. Ово је само један начин да дамо значај свему што су радили од марта до данас“, рекао је начелник Источне Илиџе.

Општински штаб за ванредне ситуације је свим изазовима одговорио на адекватана начин, сматра Божовић. Додаје да је Републички штаб велики дио задатака пребацио на локалне заједнице.

„Када је Републички штаб био у ситуацији да нешто не може да ријеши, то је пребацивао на локалне штабове за ванредне ситуације. Мислим да је тренутно стање задовољавајуће али да сви требамо водити рачуна о свом здрављу и поштовати мјере“, рекао је Божовић.

Међу додитницима захвалница је и Црвени крст Републике Српске. Добра организација и ангажованост великог броја волонтера показала се и у вријеме ванредног стања и ванредне ситуације узроковане пандемијом вируса корона.

„Чинили смо велике напоре и наш допринос је био веома значајан у финансијском погледу. Било је то преко милион КМ, уложених у набавку средстава за дезинфекцију, опреме за карантинске просторе, набавке хране и воде. Морамо се захвалити нашим волонтерима, наши млади људи су наша војска. Били су главни сервис помоћи грађанима“, рекла је Сњежана Ковач, генерални секретар Црвеног крста Републике Српске

Волонтер Црвеног Крста Предраг Шаровић захвалио је руководству општине Источна Илиџа што су препознали рад волонтера за вријеме корона вируса.

„Ово мало пажње заиста значи. Осјетили смо се срећним и поносним. Тек смо сада свјесни шта смо радили за вријеме пандемије, када смо нашим комшијама, који нису били у могућности да се сами снађу за основне животне намирнице, помогли“, рекао је Предраг Шаровић, један од волонтера из Источне Илиџе.

Filter 2019