Wed. Jul 15, 2020
ћирилица /latinica

Raste broj zaraženih u Srpskoj: Virus korona potvrđen kod 60 ljudi, jedna osoba preminula

Izvor: SRNA

Virus korona u protekla 24 časa potvrđen je kod 60 osoba u Republici Srpskoj, a najviše novozaraženih je u Banjaluci i Srpcu.

U posljednja 24 časa, Institutu za javno zdravstvo Republike Srpske prijavljen je jedan smrtni slučaj kod kojeg je potvrđeno prisustvo novog virusa korona. Radi se o ženi starije životne dobi sa više udruženih oboljenja iz Teslića.

U Institutu za javno zdravstvo Republike Srpske, Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske i Univerzitetskoj bolnici u Foči u ovom periodu obavljeno je je testiranje  376  laboratorijskih uzoraka od čega je 16 odsto bilo pozitivno.

Prema mjestu prebivališta, 12 osoba je iz Srpca, deset iz Banjaluke, šest iz Zvornika, po pet iz Kostajnice i Prijedora, po četiri iz Doboja i Gradiške, po dva iz Kotor Varoša i Modriče i po jedna iz Dervente, Kozarske Dubice, Čelinca, Milića, Teslića, Laktaša, Oštre Luke, Novog Grada, Rogatice i Mrkonjić Grada.

Radi se o po 30 muškaraca i žena, od kojih je 21 mlađe, 35 srednje i četiri osobe starije životne dobi.

Najveći broj novooboljelih su kontakti pozitivnih lica na mjestima lokalne transmisije virusa i porodični kontakti.

Do sada je u Republici Srpskoj od 34.239 testiranih osoba virus korona potvrđen kod njih 1.905, od čega je preminulo 120, a oporavilo se 1.258 osoba.

Ukupan broj hospitalizovanih u Republici Srpskoj je 111 – u Univerzitetsko kliničkom centru Republike Srpske 49, a u opštim bolnicama 62.

Ukupan broj lica kod kojih je test pozitivan sa blagom kliničkom slikom ili bez simptoma u objektima za izolaciju je 149.

U Republici Srpskoj pod zdravstvenim nadzorom trenutno je 1.684 osoba, a nadzor je završen kod 36.073 osoba.

Filter 2019