Sat. Jul 11, 2020
ћирилица /латиница

ВУЧИЋ: Добили смо највеће повјерење у историји Србије

Извор: РТС

Лидер Српске напредне странке Александар Вучић поручио је да су напредњаци на данашњим изборима освојили око 2.000.000 гласова од 3.300.000 изашлих.

“У политици сам дуго али никада овакав тренутак нисам доживео, добили смо огромно поверење народа, највеће икада у Србији, у условима када је мало ко у то веровао”, поручио је лидер напредњака у сједишту СНС-а након објављивања првих резултата избора.

Странка је, каже, добила и велико упозорење народа да мора да буде још одговорнија, озбиљнија, марљивија.

“Ми смо вечерас на нешто мање од 3.300.000 изашлих на изборе добили више од 2.000.000 гласова”, истакао је Вучић.

Побиједили смо свуда, побиједили смо у сваком месту у иностранству, побиједили смо тамо гдје никада нисмо побиједили, поручио је Вучић.

“Побиједили смо тако да смо у Републици Српској, а изашло је 87 оних који су се пријавили, добили 90 одсто гласова”, рекао је Вучић.

Навео је да једино не могу да кажу резултате избора на Косову и Метохији, јер чекају да сутра ОЕБС преброји гласове.

“Нама су до пре само два дана говорили како Срби на КиМ неће моћи да учествују на изборима, а Срби су изашли у никад већем броју”, рекао је Вучић.

Вучић је захвалио свим грађанима који су изашли на гласање упркос лошим временским приликама и, како каже, пријетњама.

“Мораћемо да чувамо здравље људи и да се припремимо за тешку јесен. Да се захвалим пензионерима и другим људима који су имали довољно храбрости и снаге да им покажу шта мисле и желе у будућности Србије”, истакао је лидер напредњака. 

Сада имамо 63,4 одсто, а када дође Косово и иностранство очекујемо да буде преко 64 одсто гласова изашлих, рекао је Вучић.

Честитао је учесницима предизборне кампање на коректној и фер кампањи за коју оцјењује да је била фер и “најчистија”  до сада.

“Тајна успеха је у програму, у ономе што чините, а не у пребацивању и критици. За нас је важно да покажемо у формирању наредне владе да нисмо бахати, да ћемо узети у владу људе са листа које нису прешле цензус”, истакао је Вучић.

Filter 2019