Sat. Jul 11, 2020
ћирилица /latinica

Ispit iz drugarstva položen odličnim uspjehom

Autor: Đorđe Lalović

Učenici V4 razreda OŠ „Srbija,“ Područnog odjeljenja u Podgrabu, juče su u samostalnoj režiji sa svojim učiteljem Đorđem Lalovićem posjetili Muzej optičkih iluzija u Sarajevu.

Među više od stotinu eksponata i instalacija, učenici su bili posebno oduševljeni naopakom i antigravitacionom sobom, beskonačnim diskom, igraonicom sa mozgalicama, RGB lights i UV sobom. Radoznalo su zalazili u svaki kutak i zadivljeno posmatrali iluzije. Posebno su zastajali kod onih koji promovišu kulturu i tradiciju BiH i Sarajeva, poput maskote ZOI ’84 Vučka, koji servira kafu. Osoblju muzeja su se dopala ova radosna i znatiželjna djeca, te su za nagradu pozvali mađioničara, koji je svojim trikovima učenike dodatno razveselio i zabavio.


Poslije posjete ovom muzeju, prošli su mostom koji je projektovao Ajfel, te prošetali Titovom ulicom do Vječne vatre. Obišli su Akademiju umjetnosti i sarajevske mostove. Na mjestu ubistva princa Ferdinanda, prisjetili su se i istorijskih činjenica o Prvom svjetskom ratu.


Poslije obilaska Stare pravoslavne crkve i Vijećnice, gondolom su otišli na Trebević. Uživali su u pogledu na grad, prirodnom okruženju hotela „Pino nature“ i ostacima trebevićke bob-staze.

Pošto se učenici na kraju petog razreda opraštaju sa učiteljem, odlučili smo se da napravimo prigodan jednodnevni izlet, koji će ujedno biti edukativan i turistički zanimljiv, a omogućiće učenicima da dožive Sarajevo na neki drugačiji način,“ rekao je učitelj Đorđe Lalović.

Mi smo nekako navikli da u samostalnoj režiji uživamo u vannastavnim aktivnostima, među kojima bih istakao posjetu Marakani prije dvije godine, kada smo bili gosti FK Crvena zvezda. Tako i ove godine nismo dozvolili da naše, sada već tradicionalno druženje, bude prekinuto novonastalom situacijom,“ rekao je Lalović.

Srećna i zadovoljna lica učenika otkrili su oduševljenje ovim izletom, koji će sigurno dugo, dugo pamtiti. I ja sam srećan što sam svojim učenicima uljepšao još jedan dan, kojeg ćemo se svi rado sjećati,“ dodao je učitelj Đorđe.


On je istakao da je za ovakve aktivnosti neophodna dobra saradnja sa roditeljima učenika i da se na ovaj način razvija timski duh i motivacija učenika za svaki rad u školi i van nje.


Po svemu sudeći, ovom odjeljenju ne manjka ništa od toga, i zasigurno su svi položili onaj najvažniji ispit – ispit iz drugarstva, i to sa odličnom ocjenom.

Filter 2019