Sat. Jul 11, 2020
ћирилица /латиница

ПАЛЕ: Од 22. јуна бесплатан одвоз крупног отпада

Ради унапређења комуналних услуга, ЈП „Комунално“ а.д. Пале, у сарадњи са Општином Пале, уводи нови режим одвоза кабастог отпада, који ће се примјењивати од 22. јуна. Нови режим би требао да донесе олакшице грађанима, али и да елиминише појаву неконтролисаног одлагања крупног отпада поред контејнера, саопштено је из општинске управе.

У саопштењу се наводи да се забрањује одлагање кабастог отпада поред контејнера на произвољан начин, те да ће се убудуће, сваког понедјељка и петка у периоду од 8.00 до 12.00 часова, вршити организовани одвоз ове врсте отпада на градску депонију, уз обавезу имаоца крупног отпада да о таквој потреби правовремено обавијесте службе ЈП „Комунално“ а.д. Пале.

„Имаоци кабастог отпада попут старог и руинираног намјештаја, бијеле технике, санитарних уређаја, картонске и дрвене амбалаже или, пак, већих количина траве, пиљевине и сличног отпада, дужни су да, наведеним данима до 8.00 часова, јаве ЈП `Комунално` а.д. Пале позивом на број телефона 065/695-749, како би служба предузећа преузела отпад на пријављеној адреси и без накнаде“, пише у саопштењу, уз напомену да отпад који настаје у процесу редовних активности у домаћинству, попут траве, пепела и лишћа, мора бити упакован или увезан у снопове, те као такав, у прописаним данима и временском интервалу, одложен поред контејнера.

Када је у питању друга врста отпада, као што су грађевински шут или отпадни материјал настао у поступку индустријске и пољопривредне производње, у саопштењу и општинске управе истичу да ће се и тај отпад одвозити искључиво по позиву и уз промотивне, знатно ниже цијене од прописаних.

„Општина Пале и ЈП `Комунално` а.д. Пале, оваквим начином одвоза крупног отпада максимално излазе у сусрет потребама грађана, омогућавајући им да се потпуно бесплатно ријеше кабастог отпада, који би, иначе, по важећим прописима у овој области, били дужни одвозити на градску депонију о сопственом трошку. Општина Пале и на овај начин показује одговорност и спремност да на најбољи могући начин удовољи грађанима, те истовремено подигне еколошке стандарде и елиминише појаве које нарушавају чистоћу и уредност јавних површина“, наводи се у саопштењу општинске управе Пала.

Filter 2019