Fri. Jul 10, 2020
ћирилица /латиница

Бивши студенти подржали акцију Стелекса, школарина за више бруцоша

Извор: АТВ

Представници Студентске организације Електротехничког факултета Универзитета у Источном Сарајеву (Стелекс) одлучили су да сносе трошкове уписа за шест будућих бруцоша који се покажу као најбољи на квалификационом испиту, односно за по два студента на сва три студијска смјера.

Да подрже ову акцију и уплате трошкове уписа за будуће бруцоше одлучили су се и бивши студенти Електротехничког факултета у Источном Сарајеву Бојан Гиговић и Милутин Мастиловић.

– Из медија смо сазнали за акцију студената на нашем факултету и одлучили да је подржимо – изјавио је Мастиловић.

Он је рекао да на ЕТФ у Источном Сарајеву гледају као на другу кућу, а жеља им је и да подстакну младе да упишу овај факултет и да остану у Републици Српској.

Бојан Гиговић истиче да је овај факултет добар избор јер, осим добрих услова и наставног кадра, пружа и могућност лакшег запослења по окончању студија.

Ови бивши студенти су позвали и друге колеге да се придруже овој акцији.

Продекан за наставу Електротехничког факултета Универзитета у Источном Сарајеву Срђан Лале поздравио је ову иницијативу руководства студентске организације и захвалио се бившим студентима.

– Ово је изузетан показатељ какав однос имамо са бившим студентима, те да наши будући студенти долазе у једну велику породицу и да ће бити лијепо прихваћени и постати битан дио наше студентске заједнице – истакао је Лале.

Он је напоменуо да имају одобрених 106 буџетских мјеста, на сва три студијска програма – аутоматика и електроника, електроенергетика и рачунарство и информатика по 30 мјеста, и још 16 мјеста за редовне самофинансирајуће студенте.

Filter 2019