Sat. Jul 11, 2020
ћирилица /латиница

Епидeмиолошка ситуација под контролом, апел грађанима да се придржавају мјера

Извор: СРНА

Вршилац дужности директора Института за јавно здравство Републике Српске Бранислав Зељковић изјавио је данас да је овај институт задовољан тренутном епидемолошком ситуацијом и да је она под контролом.

Зељковић је на конференцији за новинаре у Бањалуци истакао да здравствени систем није преоптерећен и да сви, којима је неопходно, могу добити адекватну здравствену његу.

Он је истакао да је неопходно да грађани и даље поштују све препоруке Института, прије свега оне које се односе на личну заштитну опрему, личну хигијену, дезинфекцију радног и животног простора и физичку дистанцу.

Епидемиолог у Институту Јела Аћимовић рекла је да је у Српској до сада потврђено 1.680 позитивних случајева на вирус корона и да су тренутна жаришта у Модричи, Kостајници и Зворнику.

Аћимовићева је навела да је од средине маја евидентиран значајан пад обољелих, што је трајало до краја маја, када опет почиње пораст обољелих од вируса корона.

Епидемиолог у Институту Јелена Ђаковић Девић рекла је да је у протекла 24 часа вирус корона потврђен код још 14 особа у Републици Српској, од 154 лабораторијска узорка.


Filter 2019