Sat. Jul 11, 2020
ћирилица /латиница

ЕТФ: Студенти плаћају трошкове уписа најбољим бруцошима

Аутор: ФИЛТЕР/ М.К.

Чланови Студентске организације Електротехничког факултета у Источном Сарајеву „Стелекс“, одлучили су да плате трошкове уписа за шест бруцоша. Желе новим студентима пожељети добродошлицу на факултет и позивају матуранте да школовање наставе у Републици Српској.

Никола Перишић, предсједник „СТЕЛЕKС“-а појашњава да ће организација сносити трошкове за по два бруцоша са три смјера, који буду најбољи на квалификационом испиту.

„На тај начин бисмо покушали да подстакнемо младе људе, нове студенте да се упишу на наш факултет, да остану у РС. Наши факултети нуде све као и они у Србији и иностранству, квалитетно особље, стипендирање фирми из приватног и државног сектора.“

„Већина наших студената 3 и 4 године има стипендије од разних компанија и самим тим су већ осигурали запослење“, каже Данило Кљакић.


Трошкову уписа за једног студента су око 180 KМ. Иницијативу студентског удружења поздрављају и професори. Сваки студент је изузетно битан дио заједнице на овом факултету.

Срђан Лале, продекан за наставу на Електротехником факултету подсјећа на то да је диплома овог факултета цијењена у БиХ али и шире.

„Наш факултет има потписане бројне споразуме за компанијама из БиХ али и иностранства. Дипломирањем на нашем факултету сигурно ће стећи равноправне могућности за рад прије свега у РС и БиХ, али и иностранству. Имамо много случајева да наши дипломирани инжењери раде у иностранству и њихови послодавци су изузетно задовољни.“

На ЕТФ у Источном Сарајеву ове године биће мјеста за 106 студената. Могу се одлучити за један од три смјера – аутоматика и електроника, електроенергетика и рачунарство и информатика.

Filter 2019