Sat. Jul 11, 2020
ћирилица /latinica

PALE: Pripremni radovi za izgradnju novog vrtića

Izvor: Srna

Radnici preduzeća “Elektrodistribucija” Pale danas su započeli neophodne građevinske i elektromontažne radove na izmještanju dalekovodne mreže iz kruga Dječijeg centra “Bubamara”, što je preduslov za početak izgradnje novog javnog vrtića u paljanskoj opštini koji će omogućiti prijem još 150 mališana.

Iz Opštinske uprave navode da lokalna zajednica u toku ove građevinske sezone planira da izgradi savremeni objekat vrijedan 650.000 KM, koji će fizički biti povezan sa postojećim obdaništem “Bubamara”, te značajno uvećati dosadašnji kapacitet ove predškolske ustanove.

“Imajući u vidu činjenicu da se već duže traži mjesto više u vrtiću, izgradnjom nove zgrade ćemo omogućiti prijem još 150 mališana, čime ćemo na najbolji mogući način odgovoriti potrebama i zahtjevima roditelja za smještaj djece u predškolsku ustanovu”, rekao je načelnik Pala Boško Jugović.

Jugović je dodao da u Dječijem centru “Bubamara” boravi 184 mališana koji su raspoređeni u sedam starosnih grupa, od kojih su dvije namijenjene najmlađem, jasličkom uzrastu.

Filter 2019