Sun. Jul 12, 2020
ћирилица /latinica

U Palama u toku rekonstrukcija 16 ulica u vrijednosti od više od milion KM

Izvor: Paljanske novosti

Opština Pale novu građevinsku sezonu započela je intenzivno, počinjući radove na izgradnji putne infrastrukture za 16 ulica, za koje će izdvojiti više od milion KM.

Ugovorima sa četiri izvođača dogovoren je i završetak rekonstrukcije ulica u naselju Obilićevo, planirana je rekonstrukcija i pristupnih puteva za pećinu Orlovaču i ambulantu u Mokrom, ulice u naseljima Dušanovo i Koran, kao i veliki broj ostalih lokalnih puteva.

Načelnik opštine Pale Boško Jugović rekao je za „Paljanske novosti“ da građani naše opštine zaslužuju da konačno imaju uslovnu putnu infrastrukturu, te dodao da je Opština ove godine iz Budžeta izdvojila maksimum za infrastrukturne projekte.

„Samo za ulicu Mihajla Pupina izdvojeno je 200.000 KM, koje će biti uložene na završetak faze koju smo počeli prošle godine. Veliko je zadovoljstvo vidjeti da ulica dobija izgled kakav dolikuje ovom naselju, a posebno mi je drago što smo iskoristili radove na ulici da otvorimo i stazu prema OŠ `Srbija`, koja je ujedno i prečica za centar za sve stanovnike koji idu prema Palama.  Naravno, oni dijelovi ulica koje nismo u mogućnosti završiti ove godine, sigurno će biti završeni iduće, ako Bog da.  Građanima se nalazimo na usluzi, prihvatamo sve primjedbe, korekcije, u hodu radimo i dorađujemo, a, ovom prilikom, zahvaljujem se svima za strpljenje, s obzirom da smo imali kišni period, virus koronu i mnogo toga što nas je sprečavalo da nastavimo radove. Gledali smo da iz Budžeta izdvojimo maksimum, da uradimo najviše što možemo i mislim da smo i uspjeli. Uskoro će početi završna faza, kada bude postavljanje asfaltne površine, a ovo će biti lijepo i uređeno naselje“, istakao je načelnik Jugović.

On je dodao da će uskoro biti raspisani tenderi za rekonstrukciju još 14 ulica, tako da će do kraja građevinske sezone u Palama biti započeti radovi na infrastruturi 30 paljanskih ulica.

„U ovome trenutku imamo ugovorenih 16 projekata, u toku je tenderska procedura za još sedam i pripremamo dokumentaciju za narednih sedam. Očekujemo da do kraja ljetne sezone uđemo u 30 ovakvih projekata kada su u pitanju ulice, ne uključujući  krupne projekte za koje ćemo tek raspisati tendere. To su veoma bitni projekti za građane, poput proširenja obdaništa, pristupnog mosta za Luke, izgradnja centralnog paraka i slično“, naglasio je Jugović.

Opština Pale potpisala je sporazum sa javnom ustanovom „Vode Srpske“ iz Bijeljine o realizaciji projekta „Sanacija regulisanog korita paljanske Miljacke“, čija je ukupna vrijednost 300.000 KM, od kojih će opština izdvojiti 100.000 KM za uređenje korita Miljacke.

Uporedo sa ovim radovima, Opština trenutno realizuje ozbiljne radove i na izgradnji nove kanalizacione mreže, što će još više doprinijeti da se spriječi dalje propadanje paljanske Miljacke, s obzirom da je prvobitna regulacija korita urađena 1983. godine i od tada nije bilo ozbiljnijih sanacionih radova.


Filter 2019