Sun. Jul 12, 2020
ћирилица /latinica

Zvanično – Ćosić kandidat za gradonačelnika

Autor: FILTER/M.K.

Ljubiša Ćosić biće kandidat SNSD-a za gradonačelnika Istočnog Sarajeva. Ovo je upravo potvrdio Milorad Dodik, predsjednik SNSD-a.

Dodik prisustvuje opštinskoj izbornoj konferenciji SNSD- a Istočno Novo Sarajevo.

SNSD je prva i trenutno jedina stranka koja je javno potvrdila kandidata za gradonačelnika Istočnog Sarajeva.

Direktan izbor gradonačelnika omogućile su nedavne izmjene Zakona o Gradu Istočno Sarajevo.

Biografija

Ljubiša Ćosić aktuelni je načelnik opštine Istočno Novo Sarajevo u drugom mandatu. Predsjednik je Saveza opština i gradova Republike Srpske.

Rođen je 02.10.1979. godine u Sarajevu.

Od 2011.– 2012.godine radio u Predsjedništvu BiH kao savjetnik za ekonomska pitanja člana Predsjedništva BiH iz Republike Srpske Nebojše Radmanovića.

Od 2008-2011.godine radio kao savjetnik ministra spoljne trgovine i ekonomskih odnosa BiH. U tom periodu je bio angažovan kao član velikog broja stalnih i povremenih Komisija i Radnih grupa u Savjetu ministara BiH.

Od 2006 – 2008.godine radio u Državnoj agenciji za istrage i zaštitu (SIPA) BiH.

Od 2004 – 2006 godine radio u Sarajevskoj regionalnoj razvojnoj agenciji (SERDA).

Od 2005-2008.godine bio angažovan kao stalni konsultant misije OSCE-a u BiH za razvoj malih i srednjih preduzeća i razvoj omladinskog preduzetništva.

Tokom studija, u više navrata, radio za misiju OSCE u BiH kao prevodilac. 2003.godine kao stažišta radio u Parlamentarnoj skupštini BiH i NDI-u, Vašington, SAD.

Redovno angažovan kao konsultant na izradi velikog broja poslovnih planova i projekata za preduzeća iz Istočnog Sarajeva i cijele Republike Srpske.

Magistar ekonomskih nauka. Trenutno doktorant na Ekonomskom fakultetu Univerziteta u Banjaluci. Autor je i koautor većeg broja stručnih i naučnih radova objavljenih u domaćim i međunarodnim zbornicima i časopisima.

Otac dvoje djece, sina Matije i kćerke Isidore. Aktivno govori engleski jezik.

Filter 2019