Wed. Jul 15, 2020
ћирилица /латиница

ОШ “Свети Сава”: Симон, Урош и Лазар су одлични спортисти

Извор: ОШ “Свети Сава” Источно Ново Сарајево

Ову генерацију као и све до сада су обиљежили сјајни спортисти, а ова тројица су се издвојили и резултатима на међународном нивоу.

Наш матурант, Симон Мрда, је као првотимац ОРК “Босна” Сарајево, постао најмлађи премијерлигаш у Босни и Херцеговини са својих непуних 15 година. Симон је одличан ученик и награђен је Посебном дипломом из физичког васпитања јер је већ двије године за редом проглашаван за најбољег играча и најбољег стријелца регије на МОИ Републике Српске.

Рукомет је почео тренирати у РК “Славија”, затим РК “Респект”, а у друштво најбољих ушао је са ОРК “Босна”. Наступао је за РК “Партизан” Београд на међународним турнирима као и за селекцију града Сарајево. Учесник је кампа “Ратко Николић”, Србија.

Урош Мачар је члан  џудо клуба Рандори Источно Сарајево и носилац је смеђег појаса. 
Актуелни је првак  РС за старије пионире до 46 кг и првак БиХ за старије пиониоре до 46 кг.
Носилац је сребрене медаље са балканског првенства за старије пионире за 2019. годину.
Више пута проглашаван за најбољег такмичара у његовој узрасној категорији.

На  међународним турнирима  у 2019. је освајао златне медаље.
Треба истаћи међународни турнир “Borsa open”у Мостару, на ком је учествовало преко 1200 такмичара из 28 земаља, а Урош је освојио прво мјесто у конкуренцији кадета до 50 kg ,који су старији од Уроша 3 године. Организатори су овај турнир декларисали као европски куп за млађе старосне категорије.

Лазар Ждрале џудо тренира од своје шесте године и члан је џудо клуба Рандори. Има положен смеђи појас. Првак је РС за старије пионире до 50 кг и првак БиХ за старије пиониоре до 50 кг. Носилац је бронзане медаље са балканског првенства за старије пионире за 2019. годину. На међународним турнирима у 2019. је освајао златне медаље у Херцег Новом, Новом Саду, Беочину, Угљевику, Лакташима, Београду, Зворнику итд. Треба истаћи да је Лазар на међународном турниру “Borsa open” у  једном дану имао 9 побједа и освојио прво мјесто до 55 кг у конкуренцији старијих пионира и друго мјесто за кадете -55 кг, који су старији од Лазара 3 године.

Нашим спортистима желимо успјешан наставак школовања и велике спортске резултате.

Filter 2019