Sun. Jul 12, 2020
ћирилица /latinica

Vaspitači “Bubamare” negativni na virus korona

Izvor: Paljanske novosti

Negativni su svi nalazi testiranja na virus korona koja su vršena kod vaspitačica u JU Dječijem centru `Bubamara`, dok će 3. i 6. juna biti vršeno besplatno testiranje studenata, čiji će uslov za doseljenje u JU Studentski centar „Pale“ biti negativan test na ovaj virus, rekao je za „Paljanske novosti“ koordinator kvaliteta JZU Dom zdravlja „Pale“ dr Nebojša Tanović.

Prema njegovim riječima, epidemiološka situacija u opštini Pale trenutno je zadovoljavajuća, nema slučajeva pozitivnih na virus korona, kao ni lica sa simptomima koji bi ukazivali na prisutnost ovog virusa.

„S obzirom da su ukinute određene mjere zaštite od virusa korona, u skladu sa tim su se i građani malo opustili. Međutim, potrebno je da izdržimo još neko vrijeme i da koristimo zaštitne maske na javnim površinama, dezinfikujemo prostore u kojima boravimo, održavamo respiratornu higijenu, kako bismo što prije izašli iz ove epidemiološke situacije“, istakao je Tanović

On je dodao da je u velikoj mjeri savladan virus korona, ali je uprkos tome potrebno da se građani ne opuštaju, te da nastave da se pridržavaju mjera zaštite koje su na snazi.

U posljednjih 24 časa, u Institutu za javno zdravstvo Republike Srpske, Bolnici Sveti Vračevi u Bijeljini i Univerzitetskoj bolnici Foča testirano je 395 laboratorijskih uzorka, a virus korona potvrđen je kod osam osoba u Republici Srpskoj, dok su se do sada ukupno oporavile 952 osobe

Filter 2019