Sat. Jul 11, 2020
ћирилица /латиница

Источна Илиџа: Дератизација почиње 8. јуна

Извор: Срна

На подручју општине Источна Илиџа од 8. до 26. јуна биће обављена прољетна дератизација с циљем превентивне заштите становништва од појаве и ширења заразних болести које преносе глодари.

Дератизацијом су обухваћена приватна домаћинства, стамбени фонд, трговинске, угоститељске и занатске радње, објекти предузећа и јавних установа, паркови и друге зелене површине, канализациона мрежа са свим шахтовима, зграда општине и зграде којима газдује општина, обданишта, средња и основне школе, депоније смећа и обале ријека, наводи се у наредби коју је донио начелник општине Маринко Божовић.

Дератизацију ће извршити фирма “Дезинсекција” Бијељина, која је изабрана за извођача у складу са Законом о јавним набавкама.

Трошкови дератизације за зграде и објекте којима газдује општина, обданишта, средњу и основне школе, црвени крст, канализациону мрежу са свим шахтовима, паркове и друге зелене површине и сметљишта биће финансирани из буџета општине, а остали корисници сами ће сносити трошкове дератизације према званичном цјеновнику даваоца услуга.

Непосредни надзор над извођењем дератизације вршиће Санитарна инспекција града Источно Сарајево.

Извођач дератизације дужан је да се придржава законом предвиђених радњи за спровођење дератизације,а грађани су дужни да се придржавају препорука и упутстава извођача, наводи се у наредби.

Filter 2019