Fri. Sep 22, 2023
ћирилица /латиница

Познати љекари и бројне специјализације у Болници “Србија” (ВИДЕО)

Аутор: ФИЛТЕР/ М.К.
Видео: “Centar media

„При доласку на мјесто директора Болнице „Србија“ један од циљева био ми је окупљање кадрова који су отишли из ових крајева и у другим срединама остварили успјешне каријере“.

Рекао је ово у интервјуу за ФИЛТЕР Небојша Шешлија директор ЈЗУ Болница „Србија“.

„Намјера ми је била да долазе у нашу установу и прижају услуге нашим становницима. Један од примјера је управо доктор Игор Шешлија. Он је изградио значајно име на Институту Бањица. Изразили смо спремност а он жељу да се у Болници „Србија“ пружи услуга дјечје ортопедије“, навео је Шешлија.

Велика пажња поклања се едукацији постојећег кадра. Изабрани су доказани стручњаци у својим областима који у болници врше прегледе и операције и уз које млади љекари уче.

„Имамо доктора Мира Стојановића који је на субспецијализацији из васкуларне хирургије и који ради са доктором Максићем који долази у нашу установу“, наводи Шешлија један од примјера.

Ненад Ждрале нови је торакални хирур и операције из ове области раде се поново након шест година паузе.

У посљедњих годину дана значајни резултати биљеже се на Општој хирургији. Заслуге иду домаћем кадру који предводи прим. др Милорад Шупић.

Болница „Србија“ на специјализацију шаље 12 младих љекара, док ће њих 5 ићи на субспецијализацију.

Више у видео прилогу.

©citajfilter.com 2019-2023 * Оснивач и издавач: Centar media d.o.o. * Главни и одговорни уредник: Мира Костовић * Контакт: citajfilter@gmail.com