Sun. Jul 12, 2020
ћирилица /latinica

ISTOČNO NOVO SARAJEVO: U toku sanacija spomenika poginulih boraca

Izvor: SRNA

Na porodičnim grobljima na području opštine Istočno Novo Sarajevo u toku je sanacija spomenika poginulim srpskim borcima, rekao je Srni načelnik opštine Ljubiša Ćosić.

Za sanaciju spomenika na 15 porodičnih grobalja, u kojima je sahranjeno 100 poginulih boraca, izdvojeno je 15.000 KM iz opštinskog budžeta.

Radovi na oštećenim spomenicima, podignutim prije 21 godinu, odnose se na brušenje bijelih krstova i obloga, obnavljanje slova zlatnom bojom, izlijevanje armiranih betonskih deka, nasipanje bijele rizle i uklanjanje nedostataka.

Ćosić je napomenuo da je sanacija spomenika i i podizanje novih tamo gdje treba najmanje što mogu učiniti za porodice koje su ostale bez svojih najmilijih u stvaranju Republike Srpske.

On je istakao odličnu dugogodišnju saradnju sa Boračkom organizacijom koja je od posebnog interesa za opštinu za čije nastajanje su, kako je naglasio, borci najzaslužniji.

“Svake godine se trudimo da poboljšamo položaj demobilisanih boraca, ratnih vojnih invalida i njihovih porodica, a ujedno vodimo brigu i o onome što predstavlja naslijeđe naše borbe, a to su kolektivni i pojedinačni spomenici”, rekao je Ćosić.

Završetak radova, koje izvodi kamenorezačka radnja “Gaco”, a nadgleda opštinska Boračka organizacija, planiran je za Vidovdan, 28. juna.

Filter 2019