Sat. Jul 11, 2020
ћирилица /latinica

ISTOČNO NOVO SARAJEVO: Proslavljena krsna slava i Dan opštine

Izvor: SRNA

Liturgijom u Hramu Svetog velikomučenika Georgija i litijom oko hrama opština Istočno Novo Sarajevo danas je proslavila Dan opštine i krsnu slavu – Vaznesenje Gospodnje.

Liturgiji su, osim predstavnika opštine, prisustvovali i ministar spoljne trgovine i ekonomskih odnosa u Savjetu ministara Staša Košarac i poslanik u Narodnoj skupštini Republike Srpske Nataša Kulašinac.

Načelnik opštine Istočno Novo Sarajevo Ljubiša Ćosić će od 13.00 časova u svom kabinetu održati konferenciju za novinare.

Ćosić je ranije najavio da će sredstva namijenjena za slavske svečanosti biti usmjerena u program za podršku privredi.

On je dodao da ove godine neće biti organizovan slavski ručak, već će ta sredstva rebalansom budžeta biti usmjerena u program za podršku privredi i oporavak od uticaja kovida-19, a dio i za pomoć najosjetljivijim kategorijama stanovništva.

Ćosić je istakao da Istočno Novo Sarajevo spada u red najrazvijenijih i najprosperitetnijih lokalnih zajednica u Republici Srpskoj, čemu u prilog idu i brojni veliki infrastrukturni projekti.

Na sinoćnjoj Spasovdanskoj akademiji opština Istočno Novo Sarajevo dodijelila je povelje predsjedniku Srbije Aleksandru Vučiću, za doprinos i podršku izgradnji Trga “Srbija” na području ove lokalne zajednice, te posthumno ratnom hirurgu Miodragu Laziću za doprinos u stvaranju Republike Srpske.

Filter 2019