Fri. Jul 10, 2020
ћирилица /latinica

Fond finansira zdravstvene usluge za sve građane i dok traje vanredna situacija

Fond zdravstvenog osiguranja Republike Srpske nastavlja da finansira zdravstvene usluge za sve građane u javnim zdravstvenim ustanovama i dok traje vanredna situacija, bez ovjeravanja zdravstvene knjižice, objavljeno je na zavničnoj Internet stranici Fonda.

Kako se navodi u saopštenju, finansiranje zdravstvenih usluga za sve građane trajaće sve do okončanja vanredne situacije u  Srpskoj, a nakon toga, Fond će nastaviti da finansira zdravstvene usluge za osigurana lica u svim zdravstvenim ustanovama koje imaju ugovor sa Fondom.

„Međutim, apelujemo na građane u cilju smanjenja gužvi i sprečavanja okupljanja većeg broja ljudi na jednom mjestu da ne moraju odmah po ukidanju vanredne situacije da dolaze u poslovice Fonda kako bi ovjerili zdravstvene knjižice. Ovo je prilika da podsjetimo građane da se zdravstvena knjižica ovjerava po potrebi, dakle ne mora svakog mjeseca, jer prava iz zdravstvenog osiguranja postoje u kontinuinetu nezavisno od redovne ovjere zdravstvenih knjižica“, istaknuto je u objavi.

U objavi se navodi da mnoge zdravstvene ustanove imaju tehničku mogućnost da uvidom u poslovni sistem Fonda provjere da li se osiguraniku u kontinuitetu uplaćuju doprinosi, u slučaju da se desi da osiguranik kod sebe nema zdravstvenu knjižicu.

Takođe, svaki osiguranik na internet stranici FZO RS može provjeriti da li se za njega redovno uplaćuju doprinosi za zdravstveno osiguranje.

Filter 2019