Sun. Jul 12, 2020
ћирилица /latinica

Opština Pale finansira izgradnju vodovodne mreže u Vrhprači u vrijednosti od 7.000 KM

Izvor: Paljanske novosti

Opština Pale će, u okviru planiranih infrastrukturnih projekata, finansirati izgradnju vodovodne mrežu za priključak na gradski vodovod u naselju Vrhprača dužine od 900 metara, za koji će izdvojiti oko 7.000 KM.

Radove je danas obišao zamjenik načelnika opštine Pale Marko Gajović, koji je u izjavi za „Paljanske novosti“ rekao da su izvođači radova komunalno preduzeće iz Pala i JP „Vodovod i kanalizacija“ ad Pale, te da je izgradnja ove vodovodne mreže od višestrukog značaja za opštinu Pale i njene građane.

„Ovo je prvi put da vodovod prolazi ovim naseljem, a obezbijedićemo vodosnabdijevanje pitkom vodom za oko 16 domaćinstava, uz mogućnost proširenja priključaka na ostala domaćinstva koja su planirana za izgradnju. Naselje se nalazi u podnožju Jahorine, ovdje će biti izgrađeno i turističko naselje, tako da će ovaj projekat biti od velikog značaja i za stanovnike, ali i za turizam“, rekao je Gajović, te istakao da je ovo trajno rješenje problema stanovnika Vrhprače, koji već godinama piju vodu iz bunara.

Gajović je dodao da će opština Pale u mjesnoj zajednici Podgrab investirati i u rekonstrukciju ambulante.

„Nećemo stati samo na ovome. Sljedeći projekat biće uređenje već postojeće ambulante i prostora oko nje, asfaltiranje stepeništa, ugradnja ograde i svega ostalog što bude potrebno“, naveo je Gajović.

Stanovnici naselja Vrhprača nisu krili zadovoljstvo zbog priključenja na gradski vodovod, te su rekli da će, nakon završetka radova, prvi put u svojim domovima popiti kvalitetnu vodu za piće.

„ Rođen sam na ovim prostorima, imali smo lokalne vode koje nisu zadovoljavale ni kapacitet niti kvalitet vode, a sada ćemo biti priključeni na gradski vodovod, hvala Bogu.  Načelnik i opština stvorili su uslove i uvode nam vodu, tako da će kompletan kraj imati kontrolisanu vodu za piće, a to će imati i širti značaj za razvoj Vrhprače. Nalazimo se u podnožju Jahorine, ovo je sada ekološki čista dolina, tako da će vodovod pomoći i ubudućim investitorima za razvoj turizma“, rekao je mještanin naselja Vrhprača Nenad Pavlović.

Iz opštine Pale najavili su u ovome naselju i radove na nasipanju lokalnih puteva, uređenju ifrastrukture, korita rijeke Prača, kao i nastavak zasijavanja pastrmke u ovoj rijeci.

Filter 2019