Sat. Jul 11, 2020
ћирилица /латиница

Општина Пале финансира изградњу водоводне мреже у Врхпрачи у вриједности од 7.000 КМ

Извор: Паљанске новости

Општина Пале ће, у оквиру планираних инфраструктурних пројеката, финансирати изградњу водоводне мрежу за прикључак на градски водовод у насељу Врхпрача дужине од 900 метара, за који ће издвојити око 7.000 КМ.

Радове је данас обишао замјеник начелника општине Пале Марко Гајовић, који је у изјави за „Паљанске новости“ рекао да су извођачи радова комунално предузеће из Пала и ЈП „Водовод и канализација“ ад Пале, те да је изградња ове водоводне мреже од вишеструког значаја за општину Пале и њене грађане.

„Ово је први пут да водовод пролази овим насељем, а обезбиједићемо водоснабдијевање питком водом за око 16 домаћинстава, уз могућност проширења прикључака на остала домаћинства која су планирана за изградњу. Насеље се налази у подножју Јахорине, овдје ће бити изграђено и туристичко насеље, тако да ће овај пројекат бити од великог значаја и за становнике, али и за туризам“, рекао је Гајовић, те истакао да је ово трајно рјешење проблема становника Врхпраче, који већ годинама пију воду из бунара.

Гајовић је додао да ће општина Пале у мјесној заједници Подграб инвестирати и у реконструкцију амбуланте.

„Нећемо стати само на овоме. Сљедећи пројекат биће уређење већ постојеће амбуланте и простора око ње, асфалтирање степеништа, уградња ограде и свега осталог што буде потребно“, навео је Гајовић.

Становници насеља Врхпрача нису крили задовољство због прикључења на градски водовод, те су рекли да ће, након завршетка радова, први пут у својим домовима попити квалитетну воду за пиће.

„ Рођен сам на овим просторима, имали смо локалне воде које нису задовољавале ни капацитет нити квалитет воде, а сада ћемо бити прикључени на градски водовод, хвала Богу.  Начелник и општина створили су услове и уводе нам воду, тако да ће комплетан крај имати контролисану воду за пиће, а то ће имати и ширти значај за развој Врхпраче. Налазимо се у подножју Јахорине, ово је сада еколошки чиста долина, тако да ће водовод помоћи и убудућим инвеститорима за развој туризма“, рекао је мјештанин насеља Врхпрача Ненад Павловић.

Из општине Пале најавили су у овоме насељу и радове на насипању локалних путева, уређењу ифраструктуре, корита ријеке Прача, као и наставак засијавања пастрмке у овој ријеци.

Filter 2019