Wed. Jul 15, 2020
ћирилица /латиница

ИСТОЧНО САРАЈЕВО: Станови за борачку популацију

Извор: СРНА

Девет породица борачке популације добиће на трајно кориштење станове који су власништву града Источно Сарајево уз могућност откупа, речено је данас након састанка руководства Борачке организације Републике Српске /БОРС/ и градоначелника Источног Сарајева Ненада Вуковића.

Одлука о додјели станова биће донесена на наредној сједници Скупштине града. Ријеч је о стамбеним јединицама које су изграђене у сарадњи са ресорним министарством и општинама“, рекао је Вуковић.

Он је навео да је данас разговарано и о изградњи спомен-обиљежја која су значајна и за локални ниво и за цијелу Републику Српску.

Ове године је издвојен новац за идејна рјешења споменика Kапија Источног Сарајева, која ће симболизовати егзодус сарајевских Срба, али и спомен-обиљежје Републике Српске на Палама. То су велики пројекти и тек предстоји вријеме у којем треба урадити идејна рјешења, пројектну документацију, предрачун, а вјерујемо да неће изостати ни подршка цијеле Републике Српске“, истакао је Вуковић.

Он је изразио наду да ће бити постигнут и консензус о позиционирању спомен-обиљежја жртвама НАТО бомбардовања.

Вуковић је навео да град годишње издваја 150.000 KМ за допунска права бораца.

Предсједник БОРС-а Миломир Савчић захвалио је граду Источно Сарајево за досадашњу подршку и бригу за борачку популацију.

Ми смо подржали све пројекте које Скупштина града Источно Сарајево планира, поготово спомен-обиљежја. Њихова брига се огледа и у овој могућности да борачкој популацији буду додијељени станови уз могућност откупа“, нагласио је Савчић.

Предсједник БОРС-а је рекао да ће данас у Источном Сарајеву бити одржана и сједница Предсједништва БОРС-а на којој ће, између осталог, бити разматран и Нацрт финансијског плана БОРС-а за 2020. годину, те план рада.

Filter 2019