Sat. Jul 11, 2020
ћирилица /латиница

Изложба графика “Отисци мултиоригиналне Босне и Херцеговине” доступна онлајн

Поводом Свјетског дана културе разноликости за дијалог и развој који се обиљежава 21. маја, постављена је онлајн изложба графика „Отисци мултиоригиналне Босне и Херцеговине“ са 40 радова студената ликовних академија из цијеле БиХ.

Од 21. маја до 5. јуна изложба ће бити доступна преко платформе на којој посјетиоци могу погледати оригиналне радове младих бх. умјетника, те сазнати више о њиховом настајању.

Изложба „Отисци мултиоригиналне Босне и Херцеговине“ је круна рада и сарадње студената ликовних академија из Сарајева, Бање Луке, Мостара, Широког Бријега и Требиња, која је започела још 2014. године на истоименој радионици у Почитељу, те се наставила наредне године у Босанској Kрупи.

Радионице су организоване кроз УСАИД-ов мировни пројекат ПРО-Будућност који проводи ЦРС са партнерима, с циљем да едукују младе, промовишу оригиналну умјетничку бх. графику, наглашавају аутентичне вриједности наше земље са акцентом на људе и крајеве, те стварају простор за упознавање и повезивање младих људи из различитих етничких група и средина.

Окупљени љубављу према графици ови вриједни умјетници су заједно дјеловали са циљем да њихова дјела оставе неизбрисив траг у времену. На исти начин и пројекат ПРО-Будућност – Повјерење, разумијевање, одговорност за будућност, окупља организације које су ујединиле своје снаге за мир и толеранцију.

Обиљежавањем Свјетског дана културе разноликости његују се управо ове вриједности – међусобно поштивање, разумијевање и прихватање, те је то и разлог зашто је изложба објављена баш на овај дан.

Изложба је протеклих година била постављена у Сарајеву, Бањој Луци, Босанској Kрупи, Мостару, Требињу и Широком Бријегу.

Filter 2019