Sun. Aug 9, 2020
ћирилица /latinica

ĆOSIĆ: “Nijedno drvo u parku “Sunce” neće biti posječeno” (FOTO/VIDEO)

Autor: FILTER/ M.K.

Park “Sunce” je dragulj opštine i takav će i ostati. Ne mogu da razumijem one koji su smislili parole da se sačuva park “Sunce”, jer niko nema namjeru da park uništava“.

Poručio je ovo Ljubiša Ćosić, načelnik opštine Istočno Novo Sarajevo, komentarišući pokretanje peticije za očuvanje parka.

“Park se redovno održava i čuva, nedavno je postavljen novi mobilijar, zamijenjena je rasvjeta, planira se rekonstrukcija javne česme”, navodi Ćosić.

Žao mu je, kako kaže, što su mladi koji pripadaju jednoj političkoj partiji toliko izmanipulisani da govore o uništavanju parka.

Uređenje ulice Karađorđeva koja se spaja sa ulicama cara Lazara i Vojvode Radomira Putnika je osnovni cilj izmjena regulacionog plana u ovom dijelu opštine, poručio je Ćosić.

On je danas održao konferenciju za medije u parku “Sunce”, gdje su postavljeni panoi sa detaljnim prikazom usvojenih izmjena regulacionog plana, ali i stanja u ranijem planu.

“Lokacija sadašnjeg objekta preduzeća “Sveti Marko” je predviđena za izgradnju stambeno-poslovnog objekta uz samu ulicu Vojvode Radomira Putnika bez narušavanja zelene površine. U prvobitnom regulacionom planu imali smo dvije poslovne zgrade dalje niz Karađorđevu. Uvažavajući građansku inicijativu došli smo do zajedničkog zaključka da ipak ne idemo sa izgradnjom na te dvije lokacije”, rekao je, između ostalog načelnik opštine.

Bivša diskoteka i žuta kuća ostaju kao poslovni objekti, a u nastavku su dvije lokacije predviđene za stambeno-poslovne zgrade i to nikako neće narušiti park “Sunce”, tvrdi Ćosić.

“Iz opštinskog budžeta će za ozelenjavanje novog parka od 12 000 m2 biti izdvojeno 75 000 KM, za drveće u užem centru opštine u ovoj godini izdvojeno je 45 000 KM”, rekao je Ćosić.

Ilustrujući ulaganja u sadnju drveća i uređenje zelenih površina, iznio je podatak da je od 2012. godine do danas zasađeno 837 novih stabala, te da nijedno nije uništeno, osim ako je oboljelo.

On je komentarisao aktivnosti Srpske demokratske stranke i njihovu ulogu u, kako je naveo, “dezinformisanju javnosti”.

Smatra da “nastavljaju po starom receptu koji daje neukusan kolač“.

Podsjetio je da je davno bilo regulacionih planova koji su umjesto parka predviđali zgrade.

Više u video prilogu:

Filter 2019