Fri. Jul 10, 2020
ћирилица /латиница

ЋОСИЋ: “Ниједно дрво у парку “Сунце” неће бити посјечено” (ФОТО/ВИДЕО)

Аутор: ФИЛТЕР/ М.К.

Парк “Сунце” је драгуљ општине и такав ће и остати. Не могу да разумијем оне који су смислили пароле да се сачува парк “Сунце”, јер нико нема намјеру да парк уништава“.

Поручио је ово Љубиша Ћосић, начелник општине Источно Ново Сарајево, коментаришући покретање петиције за очување парка.

“Парк се редовно одржава и чува, недавно је постављен нови мобилијар, замијењена је расвјета, планира се реконструкција јавне чесме”, наводи Ћосић.

Жао му је, како каже, што су млади који припадају једној политичкој партији толико изманипулисани да говоре о уништавању парка.

Уређење улице Карађорђева која се спаја са улицама цара Лазара и Војводе Радомира Путника је основни циљ измјена регулационог плана у овом дијелу општине, поручио је Ћосић.

Он је данас одржао конференцију за медије у парку “Сунце”, гдје су постављени панои са детаљним приказом усвојених измјена регулационог плана, али и стања у ранијем плану.

“Локација садашњег објекта предузећа “Свети Марко” је предвиђена за изградњу стамбено-пословног објекта уз саму улицу Војводе Радомира Путника без нарушавања зелене површине. У првобитном регулационом плану имали смо двије пословне зграде даље низ Карађорђеву. Уважавајући грађанску иницијативу дошли смо до заједничког закључка да ипак не идемо са изградњом на те двије локације”, рекао је, између осталог начелник општине.

Бивша дискотека и жута кућа остају као пословни објекти, а у наставку су двије локације предвиђене за стамбено-пословне зграде и то никако неће нарушити парк “Сунце”, тврди Ћосић.

“Из општинског буџета ће за озелењавање новог парка од 12 000 м2 бити издвојено 75 000 КМ, за дрвеће у ужем центру општине у овој години издвојено је 45 000 КМ”, рекао је Ћосић.

Илуструјући улагања у садњу дрвећа и уређење зелених површина, изнио је податак да је од 2012. године до данас засађено 837 нових стабала, те да ниједно није уништено, осим ако је обољело.

Он је коментарисао активности Српске демократске странке и њихову улогу у, како је навео, “дезинформисању јавности”.

Сматра да “настављају по старом рецепту који даје неукусан колач“.

Подсјетио је да је давно било регулационих планова који су умјесто парка предвиђали зграде.

Више у видео прилогу:

Filter 2019