Sun. Jul 12, 2020
ћирилица /latinica

Marketi “Power” i društvena odgovornost na djelu

Autor: FILTER/ M.K.

Na inicijativu Opštinske uprave Istočno Novo Sarajevo i kroz saradnju sa Udruženjem porodica sa četvoro i više djece „Naša budućnost“, danas je potpisan Sporazum između preduzeća „Power“ d.o.o. Rogatica, Opštinske uprave i Udruženja.

U marketu „ Power “ koji se nalazi u Hilandarskoj ulici u Istočnom Novom Sarajevu od danas će sve porodice sa četvoro i više djece, članovi Udruženja “Naša budućnost”, imati popust od 10 % pri svakoj kupovini.

Sporazum je primjer saradnje privrede i lokalne vlasti, poručuju potpisnici.

Ljubiša Ćosić, načelnik opštine Istočno Novo Sarajevo podsjeća da je vlasnik „Power“ -a nedavno preuzeo dva trgovinska marketa i postao vlasnik najvećeg lanca marketa na području opštine

“Čini mi se da taj nivo društvene odgovornosti koji je pokazivao u drugim sredinama, nastavlja da razvija u Istočnom Novom Sarajevu. Ova kompanija podržava i socijalno ugrožena lica iz naše opštine. Svaki mjesec, potpuno neprimijetno, u saradnji sa opštinom, pružaju podršku. Velika zahvalnost i nadam se da će i ostali da slijede primjer gospodina Đerića i njegovog preduzeća“, rekao je Ćosić.


“Razumijevanje lokalne zajednice ali i građana pri preuzimanju marketa početku poslovanja u vrijeme korone dodatni je razlog zbog koga pokazujemo društvenu odgovornost. Osjećajući da nas je i stanovništvo i zajednica prihvatila na način na koji bi i trebalo odlučili smo da pokažemo odgovornost prema nekoj od kategorija kao su porodice sa četvoro i više djece”, rekao je Radovan Đerić vlasnik „ Power “ d.o.o. Rogatica

Za članove Udruženja „Naša budućnost“ ova pogodnost značiće mnogo. Vanja Jovančić, predsjednik Udruženja kaže da je najveći dio roditelja zaposlen u privatnom sektoru.

“Problem je i da se izvedu na pravi put i da se zadovolje sve njihove potrebe, tu su školovanje, studiranje i posle zaposlenje te djece tako da je svaka pomoć svima dobrodošla.“

Nakon ovih riječi, vlasnik „ Power“ marketa želio je još nešto dodati.


„Evo načelnik ni oni u Udruženju nisu upoznati još, ali ja ću prihvatiti da stipendiram jedno od djece iz Udruženja. Do kraja školovanja na fakultetu ćemo ga stipendirati“, dodao je Đerić.


Iz opštinske uprave poručuju da se kroz različite inicijative, i društvenu odgovornost lokalnih preduzeća pruža podrška porodicama sa četvoro i više djece. To je posebno važno ako se uzme u obzir činjenica da je Istočno Novo Sarajevo, uz Banjaluku, zvanično jedina lokalna zajednica u RS sa pozitivnim prirodnim priraštajem.

Filter 2019