Sat. Jul 11, 2020
ћирилица /latinica

Uskoro počinju radovi na izgradnji i rekonstrukciji stambenih objekata za četiri porodice iz Istočne Ilidže

Izvor: Opština Istočna Ilidža

Načelnik opštine Istočna Ilidža Marinko Božović danas je održao sastanak u vezi sa realizacijom Projekta rekonstrukcije stambenog fonda iz sredstava Saudijskog fonda za međunarodni razvoj – SDF, koji je raspisan 2014. godine od strane Ministarstva za izbjeglice i raseljena lica Republike Srpske.

Predstavnici četiri porodice iz Istočne Ilidže, koje su izabrane od strane Ministarstva za izbjeglice i raseljena lica Republike Srpske i  koje su 2017. godine potpisale ugovore o sanaciji/rekonstrukciji/izgradnji stambene jedinice, konačno su dočekali početak radova.

U razgovoru sa načelnikom Božovićem istakli su da su se i određene okolnosti promijenile u odnosu na 2017. godinu, te da će pomoć Opštine, kao koordinatora projekta, biti neophodna prilikom realizacije ovog projekta.

Kako je najavljeno iz Ministarstva, izvođač radova će 25. maja 2020. godine obići lokacije, utvrditi trenutno stanje i započeti izgradnju, odnosnu sanaciju i rekonstrukciju objekata.

U opštini Istočna Ilidža korisnici ugovora za sanaciju/rekonstrukciju/izgradnju stambene jedinice u okviru Projekta rekonstrukcije stambenog fonda su Goran Prorok, Sava Knežević, Pero Kovačević i Nenad Ristović.

Filter 2019