Sun. Jul 12, 2020
ћирилица /latinica

Vrtić “Bubamara” počeo sa radom, besplatan boravak mališana za mjesece april i maj

Izvor: Paljanske novosti

Dvadeset pet mališana vrtića „Bubamara“ iz Pala danas su, nakon dva mjeseca, ponovo krenuli u redovni boravak, organizovan u dvije jaslićke i tri vrtićke grupe,  a uz poštivanje svih preporuka Instituta za javno zdravstvo RS i resornog Ministarstva, potvrdila je za „Paljanske novosti“ direktorica vrtića Vanja Jugović.

Prema njenim riječima, ispoštovane su sve preporuke nadležnih institucija, počevši od poštivanja socijalne distance i nošenja zaštitne opreme, do kompletne dezinfekcije svih unutrašnjih prostorija, ali i vanjskih igračaka i sprava koje djeca koriste.

„Preporuka je i da djeca budu što više napolju, imamo fantastične uslove da to i ispoštujemo, na radost i djece i vaspitača. Ove godine, s obzirom da je virus korona poremtio planove svih nas, malo koje dijete će otići na more, pa smo, uz pomoć sredstava koja su nam obezbijedili Marko Gajović i Uroš Pavlović, izgradili pješčani brod, za koji se nadamo da će mališani iskoristiti ovoga ljeta i provoditi tu najviše vremena“, navela je Jugovićeva.

Ona je napomenula da je vrtić nabavio i zaštitne gumene ploče za mališane jaslićkih grupa, koje su postavili radnici JP „Komunalno“ iz Pala, a koje imaju višestruk značaj.

„Popločana je površina od oko 65 metara kvadratih, tako da smo njihovu dječiju sobu spojili sa ovim ograđenim dvorištem. Djeca će moći da izlaze u papučicama i da provode puno vremena napolju. Obradovali su se i oni, a nama je još draže jer su ovdje sigurni i tu provode veliki dio dana“, dodala je direktorica vrtića „Bubamara“.

Prvog dana rada nakon dvomjesečne pauze, „Bubamarce“ je posjetio zamjenik načelnika opštine Pale Marko Gajović, koji je izrazio zadovoljstvo brojem prijavljene djece, kao i činjenicom da su ispoštovane sve preporuke Instituta i Ministarstva.

„Opština Pale obezbijedila je dezinfekciju svih vrtića na teritoriji opštine, unutrašnjih prostorija i vanjskog prostora. Konstantno smo prisutni u radu `Bubamare`, a tako će biti i ubuduće. Ukazala se potreba za proširenjem vrtića, tako da ćemo intervenisati u tome pravcu. Već je urađen projekat za proširenje vrtića na površini od 550 metara kvadratnih, čiji će investitori biti Opština Pale i Vlada Srpske. Do sada smo uradili uređenje spoljašnjsti vrtića, posadili drvored srebrnolisnog javora, finansiramo prevoz za izlete mališana i tu smo za sve ostalo što je potrebno. Svakako, podržavaćemo rad vrtića i ubuduće, kako bismo unaprijedili sam kvalitet boravka naših mališana”, istakao je Gajović za „Paljanske novosti“, te pohvalio rad direktorice Vanje Jugović koja, prema njegovim riječima, konstantno radi na poboljšanju kvaliteta boravka djece u ovoj predškolskoj ustanovi.

U dogovoru sa načelnikom opštine Pale Boškom Jugovićem, vrtić „Bubamara“ izašao je u susret roditeljima, te su odlučili da neće naplaćivati boravak djece za mjesece april i maj, dok će onim roditeljima koji su platili puni iznos za mart, s obzirom da je vrtić je prestao sa radom 18. marta, biti smanjena cijena u tom iznosu za mjesec juni.


Filter 2019