Sat. Jul 11, 2020
ћирилица /латиница

Вртић “Бубамара” почео са радом, бесплатан боравак малишана за мјесеце април и мај

Извор: Паљанске новости

Двадесет пет малишана вртића „Бубамара“ из Пала данас су, након два мјесеца, поново кренули у редовни боравак, организован у двије јаслићке и три вртићке групе,  а уз поштивање свих препорука Института за јавно здравство РС и ресорног Министарства, потврдила је за „Паљанске новости“ директорица вртића Вања Југовић.

Према њеним ријечима, испоштоване су све препоруке надлежних институција, почевши од поштивања социјалне дистанце и ношења заштитне опреме, до комплетне дезинфекције свих унутрашњих просторија, али и вањских играчака и справа које дјеца користе.

„Препорука је и да дјеца буду што више напољу, имамо фантастичне услове да то и испоштујемо, на радост и дјеце и васпитача. Ове године, с обзиром да је вирус корона поремтио планове свих нас, мало које дијете ће отићи на море, па смо, уз помоћ средстава која су нам обезбиједили Марко Гајовић и Урош Павловић, изградили пјешчани брод, за који се надамо да ће малишани искористити овога љета и проводити ту највише времена“, навела је Југовићева.

Она је напоменула да је вртић набавио и заштитне гумене плоче за малишане јаслићких група, које су поставили радници ЈП „Комунално“ из Пала, а које имају вишеструк значај.

„Поплочана је површина од око 65 метара квадратих, тако да смо њихову дјечију собу спојили са овим ограђеним двориштем. Дјеца ће моћи да излазе у папучицама и да проводе пуно времена напољу. Обрадовали су се и они, а нама је још драже јер су овдје сигурни и ту проводе велики дио дана“, додала је директорица вртића „Бубамара“.

Првог дана рада након двомјесечне паузе, „Бубамарце“ је посјетио замјеник начелника општине Пале Марко Гајовић, који је изразио задовољство бројем пријављене дјеце, као и чињеницом да су испоштоване све препоруке Института и Министарства.

„Општина Пале обезбиједила је дезинфекцију свих вртића на територији општине, унутрашњих просторија и вањског простора. Константно смо присутни у раду `Бубамаре`, а тако ће бити и убудуће. Указала се потреба за проширењем вртића, тако да ћемо интервенисати у томе правцу. Већ је урађен пројекат за проширење вртића на површини од 550 метара квадратних, чији ће инвеститори бити Општина Пале и Влада Српске. До сада смо урадили уређење спољашњсти вртића, посадили дрворед сребрнолисног јавора, финансирамо превоз за излете малишана и ту смо за све остало што је потребно. Свакако, подржаваћемо рад вртића и убудуће, како бисмо унаприједили сам квалитет боравка наших малишана”, истакао је Гајовић за „Паљанске новости“, те похвалио рад директорице Вање Југовић која, према његовим ријечима, константно ради на побољшању квалитета боравка дјеце у овој предшколској установи.

У договору са начелником општине Пале Бошком Југовићем, вртић „Бубамара“ изашао је у сусрет родитељима, те су одлучили да неће наплаћивати боравак дјеце за мјесеце април и мај, док ће оним родитељима који су платили пуни износ за март, с обзиром да је вртић је престао са радом 18. марта, бити смањена цијена у том износу за мјесец јуни.


Filter 2019