Sun. Jul 12, 2020
ћирилица /latinica

Video poruke umjesto svečane proslave mature

Autor: FILTER/ M.K.

Zbog pandemije virusa korona i vanrednog stanja, maturanti su ove godine uskraćeni za svečanu proslavu završetka srednjoškolskog obrazovanja. Razredne starješine maturanata u Srednjoj školi „28.juni“ u Istočnom Sarajevu putem video zapisa poželjeli su im uspjeh u životu i nastavku školovanja.

Umjesto na maturskoj večeri, svojim učenicima obratili su se u zajedničkom video zapisu. Namjera im je bila i da se sjete svih trenutaka koji su obilježili prethodne četiri godine.

 „Hteli smo da im poručimo ono što bismo im rekli na maturskoj večeri. Oni su već sada stasali mladi ljudi, moraju da odaberu svoj put, da koriste sva znanja koja su naučili u srednjoj školi a jedno od najvažnijih je da budu i ostanu ljudi“ , rekao je Boris Brajović, direktor Srednje škole „28.juni“ Istočno Novo Sarajevo.

Razredne starješine imaju poruku za svoje učenike.

„Prije svega da budu dobri ljudi. Da shvate, evo i iz ove situacije, da će sve prepreke na koje naiđu u životu nestati, da će se svi putevi ispred njih otvoriti, da treba da otvore svoja srca i budu dobri ljudi“, poručila je Dragana Mandrapa.

 „Temelje koje smo izgradili moraju da naprave malo jačim i stabilnijim kako bi obezbijedili sebi bolju i uspješniju budućnost“, navela je Marija Ikonić.

Učenici prvog razreda, smjer tehničar informacionih tehnologija zaslužni su za montažu video zapisa. Radili su ga kao dio praktične nastave.

Poruke svih razrednih starješina i direktora škole, ali i fotografije koje opisuju srednjoškolsko druženje, pogledajte ovdje.

Filter 2019