Sat. Jul 11, 2020
ћирилица /латиница

Видео поруке умјесто свечане прославе матуре

Аутор: ФИЛТЕР/ М.К.

Због пандемије вируса корона и ванредног стања, матуранти су ове године ускраћени за свечану прославу завршетка средњошколског образовања. Разредне старјешине матураната у Средњој школи „28.јуни“ у Источном Сарајеву путем видео записа пожељели су им успјех у животу и наставку школовања.

Умјесто на матурској вечери, својим ученицима обратили су се у заједничком видео запису. Намјера им је била и да се сјете свих тренутака који су обиљежили претходне четири године.

 „Хтели смо да им поручимо оно што бисмо им рекли на матурској вечери. Они су већ сада стасали млади људи, морају да одаберу свој пут, да користе сва знања која су научили у средњој школи а једно од најважнијих је да буду и остану људи“ , рекао је Борис Брајовић, директор Средње школе „28.јуни“ Источно Ново Сарајево.

Разредне старјешине имају поруку за своје ученике.

„Прије свега да буду добри људи. Да схвате, ево и из ове ситуације, да ће све препреке на које наиђу у животу нестати, да ће се сви путеви испред њих отворити, да треба да отворе своја срца и буду добри људи“, поручила је Драгана Мандрапа.

 „Темеље које смо изградили морају да направе мало јачим и стабилнијим како би обезбиједили себи бољу и успјешнију будућност“, навела је Марија Иконић.

Ученици првог разреда, смјер техничар информационих технологија заслужни су за монтажу видео записа. Радили су га као дио практичне наставе.

Поруке свих разредних старјешина и директора школе, али и фотографије које описују средњошколско дружење, погледајте овдје.

Filter 2019