Sat. Jul 11, 2020
ћирилица /латиница

Аутобуска станица у Палама почела са радом: Међуградски саобраћај смањен за 50 одсто

Извор: Паљанске новости

Међуградски саобраћај одвија се на дионицама Пале – Источно Сарајево, Пале – Мокро и Пале – Соколац, што је око 50 одсто од планираних и регистрованих линија, док међуентитетска линија на дионици Пале – Сарајево није у функцији и аутобуси још увијек не возе према Федерацији БиХ, рекао је за „Паљанске новости“ директор предузећа „Станишић д.о.о“ Његош Пољаковић.

Он је навео да се возачи и путници, који саобраћају на подручју Пала, придржавају свих мјера које су прописали Републички и Општински штабови за ванредне ситуације.

Сви поштују мјере које се односе на ношење заштитне опреме, као и мјере физичке дистанце. Превозници возе редовно, без обзира на број путника, међутим, ниско је интересовање становништва за јавни превоз. У ситуацији у којој су смањени капацитети којима располажу аутопревозници, саобраћај функционише прилично добро“, нагласио је Пољаковић.

Када је ријеч о одвијању републичког саобраћаја, преко Пала саобраћа линија Бањалука – Вишеград, а линије према Требињу, Фочи, Бијељини и Брчком још нису пуштене у функцију.

До краја маја највјероватније биће пуштене у функцију и остале градске и републичке линије и надамо се да ће саобраћај функционисати по устаљеном реду вожње. Када је ријеч о међудржавном саобраћају, односно линијама према Србији и Црној Гори, не можемо очекивати да ће прорадити у скорије вријеме. С обзиром на најављене мјере тестирања возача и путника при уласку и изласку из земље, упитно је када ће линије уопште бити пуштене у рад, јер то финансијски није исплативо по транспортне компаније, а и путницима представља потешкоћу“, истакао је директор предузећа „Станишић д.о.о“.

Подсјећамо, штаб за ванредне ситуације општине Пале 08. маја донио је Наредбу о престанку забране међуградског и приградског превоза, којом је Аутобуска станица у Палама почела са радом 11. маја.

Filter 2019