Sat. Jul 11, 2020
ћирилица /латиница

Вишковић и Шешлија: Мобилни рендген ускоро у Болници “Србија”

Аутор: ФИЛТЕР/ М.К.

Предсједник Владе Републике Српске састао се данас са руководством Болнице „Србија“ у Источном Сарајеву.

„У ковид болници тренутно имамо једног пацијента који је у нашу установу дошао из Гацка а овдје је утврђено да је позитиван на ковид вирус“, навео је Небојша Шешлија, директор Болнице „Србија“ .
Он је подсјетио да је урађено тестирање свих медицинских радника који су били у контакту са овим пацијентом те да су сви налази негативни. Потврдио је да су сви ти радници враћени на своја радна мјеста.

Болница „Србија“ ускоро ће добити мобилни рендген који ће бити значајан посебно у вријеме пандемије вируса корона, али и касније у редовном раду.
„Прошле године смо договорили изградњу паркинга испред круга болнице, постоји и одлука Владе РС којом је наложено предузећу Путеви РС да се то ријеши. Премијер нас је данас извијестио да ће се то питање ријешити“, рекао је директор Болнице „Србија“ након састанка са предсједником Владе Републике Српске.

Вишковић је потврдио да ће мобилни рендген у што краћем року бити достављен болници.
„Ми ћемо то завршити ових дана, да се иде у процедуру јавне набавке и да у што краћем року испоручиоци опреме допреме рендген“, рекао је предсједник Владе.

Он је навео да је Влада у претходна два мјесеца здравственом сектору дозначила више од 100 милиона KМ.
„То је одржало здравље људи и наш здравствени систем. Много јече економије и здравствени системи нису, али ми смо успјели да у сваком монемту свака наша здравствена установа има довољно капацитета и опреме да све који су били позитивни може прихватити и пружити им адекватну подршку. На то смо поносни“, закључио је Вишковић.

Filter 2019